Ερντογάν: Πηγή κινδύνου η στάση της Ελλάδας και της Κύπρου

Η στάση της Ελλάδας και της Κύπρου η οποία έχει πίσω της τα ευρωπαϊκά κράτη, αποτελεί πηγή κινδύνου, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι είναι μάταιες οι προσπάθειές τους να γίνει η Τουρκία μια χώρα η οποία "να μην μπορεί να πατήσει πόδι στο Αιγαίο με το ζήτημα των 12 μιλίων και να την φέρουν σε σημείο να μην μπορεί να υπερασπιστεί τα δικά της δικαιώματα στην Κύπρο".
 
Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι τα θέματα που ασχολούμαστε με ευαισθησία”.
 
“Την τελευταία περίοδο τα προβλήματα στην περιοχή ξεκίνησαν να γίνονται το θέμα των μεγαλυτέρων συγκρούσεων συμφερόντων εξαιτίας των εργασιών για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο.
Οι απερίσκεπτες συμπεριφορές της Ελλάδας που έχει πάρει την υποστήριξη ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών και της Ε/κ πλευράς η οποία κινείται μαζί με αυτή  έγιναν πηγή απειλής και κινδύνου”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Πρόσθεσε ότι “οι προσπάθειές τους για να γίνει η Τουρκία μία χώρα που δεν μπορεί να πατήσει το πόδι της στο Αιγαίο με το ζήτημα των 12 μιλίων και που δεν μπορεί να υποστηρίξει τα δικά της δικαιώματα με το Κυπριακό είναι μάταιες”.
“Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και να  βάλουμε στην θέση τους όσους προσπαθούν να τα εμποδίσουν”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η καιροσκοπία είναι κακή” και πρόσθεσε ότι . “η καιροσκοπία είναι ακόμα χειρότερη στις διεθνείς σχέσεις”.
“Δεν θα επιτρέψουμε σε όσους προσπαθούν να κυριαρχήσουν πολιτικά και οικονομικά στα πεδία όπου δεν έχουν δικαιώματα, σε αυτούς που θεωρούν ευκαιρία την απασχόληση ορισμένων χωρών στη Μεσόγειο, για τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα.  Αυτοί που τρεμουλιάζουν απέναντι στη μεταναστευτική ροή, όταν το θέμα είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το πολιτικό όφελος γίνονται λιοντάρια.
Είναι διπροσωπία ότι αυτοί που δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους για την ανθρωπότητα, επιβάλλουν όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς για οικονομικά συμφέροντα”, ανέφερε. Όπως είπε “αυτή τη στιγμή από τη μία πλευρά υπάρχει μία Τουρκία που φιλοξενεί 4 εκατ. ανθρώπους στην χώρα της ενώ από την άλλη υπάρχουν αυτοί που τους  θάβουν στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου τρυπώντας τα φουσκωτά όσων αποπλέουν στη Μεσόγειο”.
“Άραγε ποιοι από αυτούς είναι στο πλευρό του ανθρώπου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; ‘Χορτάσαμε πια από αυτά τα παιχνίδια’ που είχαν παίξει εναντίον μας στο παρελθόν. Εμείς ως Τουρκία δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας επιχειρήματα ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο ούτε σε άλλες περιοχές και θα υπερασπίσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του λαού μας και των φίλων μας», ανέφερε.
 

Δειτε Επισης

Στις 9 Σεπτεμβρίου η υποβολή ενδιαφέροντος για τις βουλευτικές στο ΔΗΣΥ-Συζητήθηκε προγραμματισμός και στρατηγική
Χρειάζεται χρόνος για αξιοποίηση του κοιτάσματος «Πήγασος»-Αναμένεται επιβεβαιωτική γεώτρηση
Χαμηλές προσδοκίες Στεφάνου για την συνάντηση στη Νέα Υόρκη-«Να προσέλθουμε με καλή θέληση»
Επίθεση σε Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ από ΑΚΕΛ για το πόρισμα ΤΑΚΑΤΑ-«Σεβαστό το πόρισμα» απαντά η Πινδάρου
Διαβήματα Προέδρου για την δίωξη Σενέρ Λεβέντ-Καλεί τους θεσμούς της ΕΕ να σταματήσουν την Τουρκία
Απογοήτευση ΥΠΕΞ για τις ίσες αποστάσεις ΗΕ στις εκθέσεις-Καλωσορίζει τη δέσμευση ΓΓ για επανέναρξη των συνομιλιών
«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τον Πρόεδρο το ΑΚΕΛ Λάρνακας
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών