Καταδικάζει το κλείσιμο των οδοφραγμάτων από πολίτες ο ΔΗΣΥ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το κλείσιμο των οδοφραγμάτων από ομάδες πολιτών εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες διοργανώθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας από δεκάδες πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν με τον τρόπο αυτό την έντονη δυσαρέσκειά τους για το άνοιγμα του οδοφράγματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεκάδες πολίτες στο συμβολικό κλείσιμο του οδοφράγματος της Δερύνειας (pics)

Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του αδελφότεκνου του Σολωμού Σολωμού, Άγγελου Κυριάκου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reporter πως «κλείνουμε τα οδοφράγματα για να αποφύγουμε την διχοτόμηση και να σταματήσουμε τη χρηματοδότηση του κατακτητή. Για να προστατέψουμε την κοινωνία μας από τον εισαγόμενο θάνατο των ναρκωτικών και άλλων παράνομων προϊόντων. Για να προστατέψουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των κατεχομένων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείνουν για τρεις ώρες κάθε Κυριακή και για δύο μήνες τα οδοφράγματα

Ο ΔΗΣΥ σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως κάθε μορφή διαμαρτυρίας που περιορίζει τα δικαιώματα των πολιτών είναι καταδικαστέα.
 
«Καταδικάζουμε το κλείσιμο δρόμων, οδοφραγμάτων, ή οποιονδήποτε άλλων ενεργειών χρησιμοποιούνται ως μέσο
διαμαρτυρίας, και οι οποίες περιορίζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα δικαιώματα άλλων συμπολιτών μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
Την ίδια ώρα αναγνωρίζει το δικαίωμα κάθε πολίτη να διαμαρτύρεται ελεύθερα, ενάντια σε αποφάσεις και πολιτικές με τις οποίες διαφωνεί και σημειώνει πως σέβεται κάθε άποψη, εφόσον αυτή διατυπώνεται με ευπρέπεια και κοσμιότητα.
 
«Δεν μπορούμε με κανένα τρόπο, όμως», συνεχίζει η ανακοίνωση, «να αποδεχτούμε το κλείσιμο οδοφραγμάτων και τους χαρακτηρισμούς κατά συμπολιτών μας που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα διαμέσου των οδοφραγμάτων. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλουμε όλοι να τηρούμε τους νόμους» καταλήγει.
 
Σημειώνεται πως χτες στο οδόφραγμα της Δερύνειας, ήταν παρούσα και η μητέρα του Τάσου Ισαάκ, ο  οποίος δολοφονήθηκε στην διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης  στη Δερύνεια.
 
Η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας ήταν η πρώτη σειράς εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μέχρι τις 20 Ιανουαρίου σε διαφορετικά οδοφράγματα.
 

Δειτε Επισης

Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»
Οι ΗΠΑ ενδεχομένως ζητήσουν τη χρήση Bρετανικής Bάσης στην Κύπρο
Τι είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι Sejjil που εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ-Μπορούν να διασχίσουν 10.000 χιλιόμετρα σε λίγα λεπτά
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να υπάρξει ακόμη και τώρα συμφωνία με Ιράν-«Δεν έχω λάβει απόφαση αν θα εμπλακώ»
CNN: Ένα αμερικανικό χτύπημα στο Ιράν θα μπορούσε να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στη Μέση Ανατολή
Ο Νετανιάχου ευχαριστεί τον Τραμπ για την υποστήριξη-Σίγουροι ισραηλινοί αξιωματούχοι για εμπλοκή των ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: «Αννίτα το όνομα σου φωτιά. Μια Πρόεδρος που αλλάζει καρδιά-To τραγούδι για την Πρόεδρο της Βουλής
Κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ζητά ο Γκουτέρες-«Αποφύγετε διεθνοποίηση της σύγκρουσης»
Εξελίξεις στο σκάνδαλο Αββακούμ-Διώκεται ποινικά για δύο υποθέσεις ο Μητροπολίτης Ταμασού
Τραυματίστηκε ένα άτομο μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές Αγίας Νάπας-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο