Μη παραδεκτή η προσφυγή 13 Βρετανών κατά της ενεργοποίησης αρθ.50 για το Brexit

 
H προσφυγή 13 Βρετανών, που κατοικούν σε κράτη της ΕΕ εκτός Ην. Βασιλείου, για την ακύρωση της αποφάσεως για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το Brexit δεν είναι παραδεκτή, κρίνει με σημερινή του απόφαση το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Οι 13 είχαν επικαλεσθεί ότι "τους στερήθηκε το δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα" και τόνισαν ότι από τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου επλήγησαν βάναυσα τα προσωπικά τους συμφέροντα.
 
H απόφαση του Συμβουλίου ενάντια στην οποία στράφηκαν παρείχε στα αρμόδια όργανα εξουσιοδότηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το Brexit. Κατά το ΓΔΕΕ η απόφαση του Συμβουλίου έχει τον χαρακτήρα προπαρασκευαστικής πράξης  και δεν παράγει δεσμευτικά έννομα αποτελέσματα ικανά να θίξουν τα συμφέροντα των προσφευγόντων, μεταβάλλοντας ουσιωδώς τη νομική τους κατάσταση.

Το ΓΔΕΕ έκρινε ότι η εν λόγω προσβαλλόμενη απόφαση δεν παράγει αποτελέσματα ως προς τη νομική κατάσταση των Βρετανών πολιτών που άσκησαν την προσφυγή.

Ως εκ τούτου, με τη σημερινή του απόφαση, το Γενικό Δικαστήριο επισημαίνει ότι μολονότι η απόφαση του Συμβουλίου με την οποία παρέχεται εξουσιοδότηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το Brexit παράγει έννομα αποτελέσματα μεταξύ της Ένωσης και των κρατών μελών της καθώς και μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ένωσης, ιδίως έναντι της Κομισιόν, η οποία εξουσιοδοτείται με την απόφαση αυτή να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, εντούτοις η απόφαση αυτή δεν παράγει άμεσα αποτελέσματα ως προς τη νομική κατάσταση των προσφευγόντων.
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ στο χάος-Εκατοντάδες συλλήψεις και συγκρούσεις για τη Γάζα
Επεισόδια στη διαδήλωση για την Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη-Δακρυγόνα από την Αστυνομία
Το ξέκοψε στον Μπλίνκεν ο Νετανιάχου-«Δεν θα δεχθώ μια συμφωνία για τερματισμό του πολέμου»
Νύχτα επεισοδίων και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Συγκρούσεις διαδηλωτών με Αστυνομία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της εφόδου της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-«Δεν το έχουμε ξαναδεί»
Ντέρμπι στις ΗΠΑ με οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ
Η Βρετανία απελαύνει τον πρώτο αιτούντα άσυλο στη Ρουάντα
To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τζαμί στο Αφγανιστάν