Μη παραδεκτή η προσφυγή 13 Βρετανών κατά της ενεργοποίησης αρθ.50 για το Brexit

 
H προσφυγή 13 Βρετανών, που κατοικούν σε κράτη της ΕΕ εκτός Ην. Βασιλείου, για την ακύρωση της αποφάσεως για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το Brexit δεν είναι παραδεκτή, κρίνει με σημερινή του απόφαση το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Οι 13 είχαν επικαλεσθεί ότι "τους στερήθηκε το δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα" και τόνισαν ότι από τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου επλήγησαν βάναυσα τα προσωπικά τους συμφέροντα.
 
H απόφαση του Συμβουλίου ενάντια στην οποία στράφηκαν παρείχε στα αρμόδια όργανα εξουσιοδότηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το Brexit. Κατά το ΓΔΕΕ η απόφαση του Συμβουλίου έχει τον χαρακτήρα προπαρασκευαστικής πράξης  και δεν παράγει δεσμευτικά έννομα αποτελέσματα ικανά να θίξουν τα συμφέροντα των προσφευγόντων, μεταβάλλοντας ουσιωδώς τη νομική τους κατάσταση.

Το ΓΔΕΕ έκρινε ότι η εν λόγω προσβαλλόμενη απόφαση δεν παράγει αποτελέσματα ως προς τη νομική κατάσταση των Βρετανών πολιτών που άσκησαν την προσφυγή.

Ως εκ τούτου, με τη σημερινή του απόφαση, το Γενικό Δικαστήριο επισημαίνει ότι μολονότι η απόφαση του Συμβουλίου με την οποία παρέχεται εξουσιοδότηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το Brexit παράγει έννομα αποτελέσματα μεταξύ της Ένωσης και των κρατών μελών της καθώς και μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ένωσης, ιδίως έναντι της Κομισιόν, η οποία εξουσιοδοτείται με την απόφαση αυτή να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, εντούτοις η απόφαση αυτή δεν παράγει άμεσα αποτελέσματα ως προς τη νομική κατάσταση των προσφευγόντων.
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε ύψιστο συναγερμό οι ιρανικές υπηρεσίες Πληροφοριών παρά την εκεχειρία
Μίλησε με τον Τραμπ για τα F-35 ο Ερντογάν-Ξεκίνησαν τεχνικές συζητήσεις
Mήνυμα νίκης από Χαμενεΐ μετά την εκεχειρία-«Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο, νίκη του ιρανικού λαού»
Ανθίζει το παγκόσμιο λαθρεμπόριο κοκαΐνης-Στα 25 εκατομμύρια οι χρήστες
Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία στο Παρίσι-Δύο νεκροί, ο ένας 12χρονος
Καταγγέλλει επίθεση Ισραηλινών με 4 νεκρούς αμάχους σε Δυτική Όχθη η Πρεσβεία Παλαιστίνης
Η ανάλυση των Ιρανών για τον τερματισμό του πολέμου-«Στρατιωτικό θάρρος η ενημέρωση για την επίθεση»
Συμφωνία με Συμβούλιο Ευρώπης για ίδρυση ειδικού δικαστηρίου υπέγραψε ο Ζελένσκι
Εμπλοκή στα συμπεράσματα για την Ουκρανία στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Διαψεύδει πως μεταφέρθηκαν τα αποθέματα ουρανίου του Ιράν ο Τραμπ-Επιμένει ότι καταστράφηκαν από τις ΗΠΑ