Γραφειοκρατία φαίνεται να εμποδίζει την αποζημίωση των πληγέντων του ανεμοστρόβιλου

Προβλήματα γραφειοκρατίας φαίνεται να εμποδίζουν την καταβολή των αποζημιώσεων σε όσους επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο στις κοινότητες Αγίων Τρυμιθιάς και του Παλιομετόχου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

«Εκείνο που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι παρά τις ανακοινώσεις που έγιναν τις αμέσως επόμενες μέρες (μετά τη Θεομηνία) και παρά τη γρήγορη ανταπόκριση των υπηρεσιών του κράτους, σήμερα οι πληγέντες είναι αντιμέτωποι με μια απίστευτη γραφειοκρατία, στην εκτίμηση των ζημιών και στην αποζημίωση των κατοίκων που επλήγησαν», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελένη Μαύρου, σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας.
 
«Αμέτρητα γραφειοκρατικά εμπόδια, το ένα μετά το άλλο δεν αντιμετωπίζουν τα πραγματικά προβλήματα», πρόσθεσε.
 
Εξήγησε ότι ναι μεν δόθησαν οι πρώτες €2.000 σε αρκετές οικογένειες που επλήγησαν, σημειώνοντας ωστόσο πως οι ζημιές σε πολλές περιπτώσεις ανέρχονται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
 
Όπως είπε, το πρόβλημα έγκειται στο ότι το κράτος απαιτεί όπως οι ίδιοι οι πληγέντες αποκαταστήσουν τις ζημιές και κατόπιν να καταβληθεί μέρος του κόστους, κάτι που ευάλωτες οικογένειες δεν μπορεί να το πράξουν.
 
Αυτό είπε, «τις καταδικάζει ουσιαστικά να μένουν σε γιαπί, σε σπίτια χωρίς παράθυρα και χωρίς ανέσεις».
 
Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη μίλησε για «αδικαιολόγητη κωλυσιεργία όσον αφορά» όσον αφορά την αποκατάσταση των πληγέντων.
 
«Η θέση μας είναι ότι οι πληγέντες θα πρέπει να στηριχθούν και το κράτος θα έπρεπε να ήταν αρωγός σε όσους έχουν υποστεί τις ζημιές», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει  η κυβέρνηση έχει ήδη καθυστερήσει στην αίτηση για κάλυψη των ζημιών αυτών από ευρωπαϊκά κονδύλια. Ένα κράτος έχει διορία 12 εβδομάδων για να υποβάλει αίτηση ενώ έχουν ήδη περάσει έξι και δεν υποβλήθηκε αίτημα από τις κυπριακές αρχές, είπε.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παγκόσμια πρωτιά Κύπρου στη μακροβιότητα ατόμων με θαλασσαιμία
Αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις ο Μορφάκης Σολομωνίδης-«Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά»
Aποκαλύψεις για τον βιασμό της 16χρονης από τον 38χρονο στην Πάτρα-Της πρόσφερε ένα φόρεμα ως «δόλωμα»
Παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου οι τέσσερις ανήλικοι για τα επεισόδια στα Λειβάδια το Μ. Σάββατο
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Χειροπέδες σε 27χρονο για ληστείες περιπτέρων στη Λευκωσία
Μάγδα Φύσσα: «Ο φασισμός δηλητηριάζει τα παιδιά, να κερδίσουμε τις νέες γενιές»
Εντοπίστηκε το υποστατικό από το οποίο προμηθεύτηκαν το καγκουρό οι αλλοδαποί στη Δερύνεια
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε