«Αντίποινα» Σόρος: Κλείνει το ίδρυμά του στην Τουρκία λόγω των δηλώσεων Ερντογάν

Το ίδρυμα Open Society του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τερματίζει τις δραστηριότητές του στην Τουρκία, αφού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον του Αμερικανού μεγιστάνα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Σόρος ότι στηρίζει τον Τούρκο φιλάνθρωπο Οσμάν Καβαλά, που φυλακίστηκε στην Τουρκία πριν από έναν χρόνο και πλέον, καθώς βαρύνεται με υποψίες ότι «χρηματοδότησε» τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2013 και συνδέεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κατηγορίες που αρνείται κατηγορηματικά.

«Ποιος κρύβεται πίσω από εκείνον (τον Οσμάν Καβαλά); Ο διάσημος Ούγγρος Εβραίος Σόρος. Αυτό το πρόσωπο στέλνει ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο για να διχάσει και να διαλύσει τα έθνη και χρησιμοποιεί τα χρήματα που διαθέτει σε μεγάλες ποσότητες γι΄ αυτόν τον σκοπό» είχε πει ο Ερντογάν από την Άγκυρα.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, το ίδρυμα του Σόρος περιγράφει μια «συντονισμένη προσπάθεια» να τον συνδέσουν με τις διαδηλώσεις του 2013 καταφεύγοντας σε «αβάσιμες καταγγελίες στα ΜΜΕ». «Η αύξηση του αριθμού των αθεμελίωτων κατηγοριών και των μεροληπτικών εικασιών στα ΜΜΕ σε βάρος του ιδρύματος Open Society τις τελευταίες ημέρες οδήγησαν το διοικητικό συμβούλιο να καταλήξει στην απόφαση ότι η συνέχιση της εργασίας του Ιδρύματος έχει καταστεί αδύνατη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εμμένοντας στο γεγονός ότι λειτούργησε πάντα σε συμφωνία με το τουρκικό δίκαιο, το ίδρυμα εξηγεί ότι θα καταθέσει «αμέσως» το αίτημά να κλείσει ενώπιον δικαστηρίου.

Πηγή:news247.gr

Δειτε Επισης

Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς