«Βροχή» δικογραφιών κατά Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά και υπουργών ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός από την δικογραφία για το C4I που έφτασε  στη Βουλή το απόγευμα κατατέθηκε και μια σειρά άλλων δικογραφιών που αφορούν υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατηγορείται για πράξη ρατσιστικής δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα, η μήνυση σχηματίστηκε κατόπιν καταγγελίας του Εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, μετά από τη δημοσιοποίηση από τον Υπουργό των προσωπικών και ιατρικών δεδομένων του κατηγορούμενου για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρου.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας κατηγορείται για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης σε προσωρινή διαταγή δικαστηρίου που φέρεται ότι τέλεσε στη Χίο το Σεπτέμβριο του έτους 2018 κατά τη άσκηση των καθηκόντων του. Η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν της από 20.9.2018 έγκλησης του πρωτοβάθμιου ΟΤΑ με την επωνυμία «Δήμος Χίου», που εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχο Εμμανουήλ Βουρνού και αφορά μη συμμόρφωση σε προσωρινή διαταγή αναστολή εκτέλεσης ΚΥΑ σχετικά με την άδεια χωροθέτησης και κατασκευής Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε παραχωρηθέντα για τρία μόνο έτη χώρο του Δήμου Χίου.

Δικογραφία ήρθε και  για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  Πανό Καμμένο  μετά από μήνυση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια. 

Για την Έφη Αχτσιόγλου και τον Τάσο Πετρόπουλο η δικογραφία είναι αποτέλεσμα της μήνυσης του σωματείου «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων- ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ». Η μήνυση κατατέθηκε για την καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης, με συνακόλουθη συνέπεια και την καθυστέρηση στην απονομή του εφάπαξ που δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

Τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ν. Κοτζιά ήρθαν δικογραφίες  μετά από μηνύσεις πολιτών για τη σύναψη της συμφωνίας των Πρεσπών.



Πηγή: Βουλή: «Βροχή» δικογραφιών κατά Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά και υπουργών ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους στην Πρέβεζα και από το Εφετείο
Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη-Εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιές και όπλα (pics)
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Κασσελάκη για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες
Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος σε όχημα στο Παγκράτι-Πληροφορίες ότι είχε σπασμένα άκρα
Συνελήφθη ο 36χρονος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με τα εκρηκτικά στη Θεσσαλονίκη
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια η ποινή στον 19χρονο για τον θάνατο του Λυγγερίδη
«Σκοτεινό» το παρελθόν του πατροκτόνου της Αμφιλοχίας-Είχε αποταχθεί από την ΕΛΑΣ για υπόθεση βιασμού
Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα θέσει ποτέ σε κίνδυνο τα συμφέροντά της σε αν. Μεσόγειο-Αιγαίο
Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη