Παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου οδήγησης με ελεύθερα χέρια από την Αστυνομία

Στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη και μείωση των τροχαίων συγκρούσεων και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης, θα πραγματοποιήσει από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, 2018 και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, 2018, εκστρατεία ελέγχου μηχανοκινήτων οχημάτων για οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλου αντικειμένου κατά τη διάρκεια της οδήγησης).

Σε διεθνές επίπεδο, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, εντάσσεται στους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της πιθανότητας εμπλοκής σε οδική τροχαία σύγκρουση, δεδομένου, ότι περιορίζεται δραματικά ο χρόνος αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού.

Επίσης, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η οδήγηση με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και ειδικά η προσπάθεια σύνταξης γραπτού μηνύματος, συμβάλλει στο να προσηλώνονται οι οδηγοί στην οθόνη του κινητού και όχι στο δρόμο.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 47χρονο για υπόθεση ναρκωτικών στη Λεμεσό
Καραμπόλα έξι οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο-Κυκλοφοριακό κομφούζιο
Ασυνήθιστος ο όγκος της διαρροής υγραερίου στην Έγκωμη-Πάνω από εκατό περιστατικά σε πέντε χρόνια
Αδράνεια εννέα ετών για τους φονικούς ΤΑΚΑΤΑ-Παραδοχές από Λουκά, με απόδοση ευθυνών και σε εταιρείες
«Εμβληματική προσωπικότητα»-Τιμήθηκε ο Αλέκος Μαρκίδης από το Τμήμα Νομικής του Παν. Κύπρου
Μεγάλες ποσότητες καπνικών προϊόντων κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Αεροσκάφος υπέστη ζημιές την ώρα κατάσβεσης πυρκαγιάς-Έτοιμο για δοκιμαστική πτήση
«Ήταν πάντα ακέραιος και δεν δίσταζε να πει την αλήθεια»-Η Λάρνακα αποχαιρέτησε το Χαράλαμπο Ζαχαρίου
Άφιξη 21 μεταναστών ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη 33χρονος