Φ. Ντονμεζ: Ο Πορθητής θα ολοκληρώσει τη γεώτρηση του σε 3-4 μήνες

Τη Δευτέρα αρχίζει η γεώτρηση στα ρηχά νερά της Μερσίνας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ενώ ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο θα φτάσει στην Τουρκία και το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε το οποίο όπως είπε, κατά μεγάλη πιθανότητα θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση στην Μαύρη Θάλασσα.

Μιλώντας σε συνέδριο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πέρσι η Τουρκία πήρε για πρώτη φορά δικό της γεωτρύπανο, προσθέτοντας ότι την περασμένη βδομάδα το γεωτρύπανο Πορθητής ξεκίνησε γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας. “Τώρα έρχεται το αδελφάκι του. Τον Δεκέμβριο θα μπει στα νερά μας. Θα έχει τις ίδιες τεχνολογικές ιδιότητες. Και αυτό το γεωτρύπανο θα μπορεί να κάνει γύρω στις δύο γεωτρήσεις το χρόνο”, ανέφερε.

Για την ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι γίνονται σεισμικές εργασίες εδώ και 7-8 χρόνια, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια εργασία με την οποία εξετάζεται σε ποιες περιοχές έχει περισσότερα αποθέματα υδρογονανθράκων. Όπως είπε χρειάζεται να μελετηθούν ένα σωρό λεπτομέρειες.
 
Ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι ο Πορθητής έχει ένα πρόγραμμα πέντε μηνών και θα ολοκληρώσει την γεώτρησή του στα ανοιχτά της Αττάλειας σε 3-4 μήνες “Θα κατέβουμε γύρω στα 5,500 έως 6 χιλιάδες μέτρα κάτω από τη θάλασσα επειδή εκεί είναι βαθιά τα νερά. Πρόκειται για ένα γεωτρύπανο τελευταίας τεχνολογίας. Παρόμοιά του με αυτές τις ιδιαιτερότητες υπάρχουν 5-6 στον κόσμο. Το ένα το έχουμε εμείς .Και το δεύτερο γεωτρύπανο έχει τις ίδιες ιδιότητες και κάνουμε το πρόγραμμά του. Κατά μεγάλη πιθανότητα θα συνεχίσει γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν θα καταθέσουν τα όπλα νωρίς σε σχέση με τις σεισμικές έρευνες και πως θα συνεχίσουν τις εργασίες μέχρι να βρουν αποθέματα. Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα αρχίζει η γεώτρηση στα ρηχά της Μερσίνας. “Όλα είναι έτοιμα. Και εκεί θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε. Στη ξηρά έχουμε αυξήσει τις έρευνες. Ό,τι υπάρχει, είτε στη ξηρά, είτε στη θάλασσα θα το βρούμε”, ανέφερε.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έρχεται από την εξωτερική για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Διομήδους-Πυρά κατά των συμφωνηθέντων για κοινό υποψήφιο
Πάει Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Αλβανία ο ΠτΔ-Συνεχίζονται οι επαφές ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-«Είδαν την επιτυχία μας και θέλησαν να χαλάσουν το παιχνίδι»
Συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο στα κατεχόμενα για τον σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Αποσύρθηκαν υπέρ του Αναστασίου οι τρεις υποψήφιοι της ΕΔΕΚ-«Επιθυμούμε διακαώς επιστροφή όλων των συναγωνιστών»
Πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης Κούμα ζητά το Volt-«Χωρίς καμιά πολιτική παρέμβαση»
Διεκδικεί θέση αναπληρωτή πρόεδρου της ΕΔΕΚ ο Διομήδους-Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για την προεδρία
Εντός της ημέρας η συμφωνία απόσυρσης των τριών υποψηφίων της ΕΔΕΚ-Ανακοινώνονται αποφάσεις
Ατυχές περιστατικό χαρακτηρίζει την αστοχία στη γέφυρα Καλαβασού η Κυβέρνηση, βλέπει κωλυσιεργία ο κοινοτάρχης
Λ. Φουρλάς: Η ευθύνη δεν μεταβιβάζεται, αναλαμβάνεται