Αρχηγός Βρετανικού Στρατού: Η ρωσική απειλή είναι μεγαλύτερη από αυτήν του Ισλαμικού Κράτους

Ο αρχηγός του βρετανικού στρατού προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία για την "πολύ μεγαλύτερη απειλή" που θέτει η Ρωσία σε σχέση με τις απειλές που θέτουν ορισμένες τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος.
 
 «Η Ρωσία αντιπροσωπεύει σήμερα αναμφίβολα μια πολύ μεγαλύτερη απειλή για την εθνική μας ασφάλεια από τις απειλές εξτρεμιστών ισλαμιστών της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο στρατηγός Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ, αρχηγός του γενικού επιτελείου των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Telegraph.
 
Η δήλωση αυτή γίνεται μετά μια επίσκεψη στην Εσθονία όπου βρετανικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος του ΝΑΤΟ, σε απόσταση 150 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα.
 
 «Η Ρωσία έδειξε ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική ισχύ για να προασπίσει και αναπτύξει τα εθνικά της συμφέροντα. Οι Ρώσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μια ευάλωτη και αδύναμη κατάσταση παντού όπου την εντοπίσουν».
 
 Ο στρατηγός Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ προειδοποίησε επίσης για τους «μη παραδοσιακούς» κινδύνους που θέτει η Ρωσία, αναφέροντας το ηλεκτρονικό έγκλημα, τον υποβρύχιο πόλεμο ή τον πόλεμο στο διάστημα. Αντίθετα εκτίμησε ότι η «ισλαμιστική απειλή μειώθηκε με την καταστροφή» του Ισλαμικού Κράτους. Ο Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ είχε διεξάγει τις βρετανικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Οσάμα μπιν Λάντεν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια ηγήθηκε του βρετανικού στρατού στην στρατιωτική εκστρατεία κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Ζελένσκι έτοιμος να ανταλλάξει εδάφη στο Κουρσκ με ουκρανικά εδάφη υπό κατοχή
Εντεκάχρονη στη Γαλλία βρέθηκε μαχαιρωμένη σε δάσος κοντά στο σχολείο της
Ενισχύονται οι στρατιωτικές δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας
Ένας νεκρός και 13 τραυματίες σε σύγκρουση τρένου με φορτηγό έξω από το Αμβούργο
Επιμένει ο Τραμπ ότι οι Παλαιστίνιοι θα πάνε να ζήσουν κάπου αλλού
Πύραυλοι Κρουζ ενσωματώνονται στο ντρόουν της Τουρκίας, ανακοίνωσε η ROKETSAN
Τελεσίγραφο Νετανιάχου σε Χαμάς-Απελευθερώστε τους ομήρους ή καταρρέει η εκεχειρία
Χορηγείται νομικό καθεστώς σε 25.000 μετανάστες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Βαλένθια
Η ροή βοήθειας στη Γάζα έχει αυξηθεί μετά την κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό υπόσχεται σθεναρή απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ