Άμεση προώθηση της νομοθεσίας για συμπλεγματοποίηση κοινοτήτων ζητουν οι Οικολόγοι

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ σημαντικό η νομοθεσία για τη συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών στις κοινότητες, που ετοιμάστηκε από την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, να προωθηθεί προς κοινοβουλευτικό έλεγχο και ψήφιση, ανεξάρτητα από τις οποιασδήποτε άλλες πολιτικές υψηλού επιπέδου, που συζητούνται σε άλλα επίπεδα.           
 
Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Κοινοτήτων, ο κ. Περδίκης είπε πως πάγια θέση του Κινήματος Οικολόγων ήταν και παραμένει ότι οποιαδήποτε πορεία προς τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περνάει από τον πρώτο σταθμό, που είναι η συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών, για να σημειώσει πως «η συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών είναι ένα στόχος εφικτός, βιώσιμος, που δίνει άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την οικονομία κλίμακος, χωρίς να επηρεάζει την κοινωνική δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ύπαιθρο και το ρόλο που αυτή διαδραματίζει στη διατήρηση -και γιατί όχι- στην ανάπτυξη των αγροτικών πληθυσμών».
 
«Από εκεί και πέρα λέγονται και ακούγονται πολλά, σε σχέση με τη μεταρρύθμιση. Εμείς είμαστε λίγο επιφυλακτικοί, γιατί μου φαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση,  εφαρμόζεται το ρητό ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Όσο βάζουν ψηλούς στόχους, οι οποίοι καθίστανται ανέφικτοι, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν προχωράει απολύτως τίποτα», ανέφερε ο κ. Περδίκης.
 
Όπως πρόσθεσε το Κίνημά του από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 μιλούσε για τη σημασία της νομιμοποίησης και της καθολικής εφαρμογής των συμπλεγμάτων των κοινοτήτων και μάλιστα συμμετείχε και σε κάποια από αυτά τα συμπλέγματα ως Σύμβουλος από την αρχή της Κοινοβουλευτικής του ς παρουσία και στήριζε και στηρίζει τη λειτουργία των συμπλεγμάτων.
 
Ανέφερε, τέλος, ότι «είναι πολύ σημαντικό η νομοθεσία που ετοιμάστηκε από την Ένωση Κοινοτήτων να προωθηθεί προς κοινοβουλευτικό έλεγχο και ψήφιση ανεξάρτητα από τις οποιασδήποτε άλλες πολιτικές υψηλού επιπέδου συζητούνται σε άλλα επίπεδα».           
 
Ο Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, Αντρέας Κιτρομηλίδης, είπε πως έχουν  προχωρήσει και με τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών σε μελέτη, για τη συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών των Κοινοτήτων.
 
«Είμαστε σε ένα καλό σημείο της μελέτης, αλλά και του νομοσχεδίου, το οποίο έχει ετοιμαστεί. Θα πρέπει πλέον και η κυβέρνηση να το μεταφέρει στη Βουλή και τα κόμματα να δουν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί είναι γεγονός ότι πλέον έχουν στενέψει τα περιθώρια με τα υφιστάμενα νομοσχέδια», σημείωσε.
 
Είπε ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «για τις κοινότητες η συμπλεγματοποίηση των υπηρεσιών θα αποφέρει μείωση στα κόστη».
 

Δειτε Επισης

Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»
Συνεχίζει την εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων ο Δήμος Λατσιών-Γερίου
Επιτόπια επίσκεψη σε έργα υποδομής της Πάφου από την Επιτροπή Μεταφορών
Ανοίγει ο δρόμος για προσφορά γης έτοιμης για ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση αστικού αναδασμού
Κάλεσε σε συνάντηση τον Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος-Προβληματίζεται για τις ενέργειές του
Εντός της επόμενης βδομάδας στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση
Π. Μασούρας: Το Robotex έδωσε ώθηση στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής,
Η ψηλότερη ζήτηση σε ρεύμα καταγράφηκε την Πέμπτη-«Ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες με οριακή επάρκεια»