Άμεση προώθηση της νομοθεσίας για συμπλεγματοποίηση κοινοτήτων ζητουν οι Οικολόγοι

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ σημαντικό η νομοθεσία για τη συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών στις κοινότητες, που ετοιμάστηκε από την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, να προωθηθεί προς κοινοβουλευτικό έλεγχο και ψήφιση, ανεξάρτητα από τις οποιασδήποτε άλλες πολιτικές υψηλού επιπέδου, που συζητούνται σε άλλα επίπεδα.           
 
Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Κοινοτήτων, ο κ. Περδίκης είπε πως πάγια θέση του Κινήματος Οικολόγων ήταν και παραμένει ότι οποιαδήποτε πορεία προς τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περνάει από τον πρώτο σταθμό, που είναι η συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών, για να σημειώσει πως «η συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών είναι ένα στόχος εφικτός, βιώσιμος, που δίνει άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την οικονομία κλίμακος, χωρίς να επηρεάζει την κοινωνική δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ύπαιθρο και το ρόλο που αυτή διαδραματίζει στη διατήρηση -και γιατί όχι- στην ανάπτυξη των αγροτικών πληθυσμών».
 
«Από εκεί και πέρα λέγονται και ακούγονται πολλά, σε σχέση με τη μεταρρύθμιση. Εμείς είμαστε λίγο επιφυλακτικοί, γιατί μου φαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση,  εφαρμόζεται το ρητό ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Όσο βάζουν ψηλούς στόχους, οι οποίοι καθίστανται ανέφικτοι, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν προχωράει απολύτως τίποτα», ανέφερε ο κ. Περδίκης.
 
Όπως πρόσθεσε το Κίνημά του από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 μιλούσε για τη σημασία της νομιμοποίησης και της καθολικής εφαρμογής των συμπλεγμάτων των κοινοτήτων και μάλιστα συμμετείχε και σε κάποια από αυτά τα συμπλέγματα ως Σύμβουλος από την αρχή της Κοινοβουλευτικής του ς παρουσία και στήριζε και στηρίζει τη λειτουργία των συμπλεγμάτων.
 
Ανέφερε, τέλος, ότι «είναι πολύ σημαντικό η νομοθεσία που ετοιμάστηκε από την Ένωση Κοινοτήτων να προωθηθεί προς κοινοβουλευτικό έλεγχο και ψήφιση ανεξάρτητα από τις οποιασδήποτε άλλες πολιτικές υψηλού επιπέδου συζητούνται σε άλλα επίπεδα».           
 
Ο Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, Αντρέας Κιτρομηλίδης, είπε πως έχουν  προχωρήσει και με τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών σε μελέτη, για τη συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών των Κοινοτήτων.
 
«Είμαστε σε ένα καλό σημείο της μελέτης, αλλά και του νομοσχεδίου, το οποίο έχει ετοιμαστεί. Θα πρέπει πλέον και η κυβέρνηση να το μεταφέρει στη Βουλή και τα κόμματα να δουν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί είναι γεγονός ότι πλέον έχουν στενέψει τα περιθώρια με τα υφιστάμενα νομοσχέδια», σημείωσε.
 
Είπε ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «για τις κοινότητες η συμπλεγματοποίηση των υπηρεσιών θα αποφέρει μείωση στα κόστη».
 

Δειτε Επισης

Δεν κάνουν πίσω οι ξενοδοχοϋπαάλληλοι για τα απεργιακά μέτρα-«Σοφότερες σκέψεις» ζητούν οι εργοδότες
Νέα παράταση για ΑΤΑ-Προσπαθεί να αποφύγει το αδιέξοδο ο Παναγιώτου, βλέπει ξανά τις δύο πλευρές
Αυτοψία στον ποταμό Λιοπετρίου-Στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο, εντός χρονοδιαγραμμάτων και το υπόλοιπο έργο
«Η μαγκιά είναι όταν πέφτεις, να έχεις τη δύναμη και το σθένος να ξανασηκώνεσαι και να παλεύεις ξανά»
Μεγάλα έργα για επέκταση της τουριστικής περιόδου στο δήμο Παραλιμνίου Δερύνειας-Επαφές για δημιουργία πανεπιστημίου
Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου-Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η υποβολή
Σημαντική η δικοινοτική συνεργασία για το περιβάλλον-«Ξεκινάει εκστρατεία αναγνώρισης των προβλημάτων»
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Το ΚΕΒΕ καταδικάζει τα απεργιακά μέτρα στα ξενοδοχεί-Ζητά πρωτοβουλίες από τον υπουργό Εργασίας
Υπ. Παιδείας: Η κατοχή είναι η τραγικότερη σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ελληνισμού