Ο παράξενος λόγος για τον οποίο δεν θα κατηγορηθούν οι πρωτόγονοι ιθαγενείς που σκότωσαν τουρίστα

Στο σύμπλεγμα των νησιών Ανταμάν του Ινδικού Ωκεανού, βρίσκεται και ένα απομονωμένο νησάκι, οι κάτοικοι του οποίου δεν έχουν καμία επαφή με τον σύγχρονο κόσμο. Οι άγριοι ιθαγενείς του μαγευτικού νησιού Νορθ Σέντινελ δεν είναι συνηθισμένοι στην παρουσία ανθρώπων πέραν της φυλής τους και η αντίδρασή τους όταν είδαν έναν άνδρα να πλησιάζει στα μέρη τους, μόνο φιλική δεν ήταν.

Ο 27χρονος Αμερικανός Τζον Αλεν Τσάου, είχε σκοπό να τους συναντήσει και να τους μάθει τον χριστιανισμό, καθότι ιεραπόστολος ο ίδιος. Πλήρωσε ψαράδες για να τον μεταφέρουν στο Νορθ Σέντινελ με τη βάρκα τους και πάτησε ευτυχισμένος το πόδι του στο νησί. Η ευτυχία του κράτησε μόλις λίγα λεπτά, γιατί με το που έγινε αντιληπτός από την άγρια φυλή, οι ιθαγενείς τον σκότωσαν πετώντας του βέλη. Μάλιστα, όπως είπε ένας από τους ψαράδες, ο 27χρονος συνέχισε να περπατάει για κάποια μέτρα ακόμα και όταν είχε δεχτεί τα πρώτα βέλη. Οι τρομαγμένοι ψαράδες αποχώρησαν αμέσως, φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως παρότι οι Ινδικές αρχές ανακοίνωσαν τον τρόπο που βρήκε τον θάνατο ο άτυχος τουρίστας, οι ιθαγενείς δεν θα κατηγορηθούν για τη δολοφονία του. Κατ′ αρχάς, ακόμα και το ινδικό Ναυτικό απαγορεύεται να έχει πρόσβαση στο Νορθ Σέντινελ γιατί είναι προστατευόμενη περιοχή. Δεύτερον, απαγορεύεται στον οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή με την πρωτόγονη φυλή, ακριβώς για να προστατευτεί ο τρόπος ζωής τους αλλά και για να μην τους μεταδώσουν ασθένειες οι σύγχρονοι άνθρωποι, σύμφωνα με την Daily Mail. 

Ωστόσο, απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους ψαράδες που μετέφεραν τον τουρίστα, επειδή τον μετέφεραν σε απαγορευμένη περιοχή.

Δειτε Επισης

Χορηγείται νομικό καθεστώς σε 25.000 μετανάστες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Βαλένθια
Η ροή βοήθειας στη Γάζα έχει αυξηθεί μετά την κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό υπόσχεται σθεναρή απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ
Μεθυσμένος τελωνειακός στην Ιαπωνία έχασε έγγραφα με πληροφορίες για πάνω από 100 ύποπτους
Δασκάλα στη Νότια Κορέα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μαθήτριά της
ΒΙΝΤΕΟ: Influencer παραλίγο να πεθάνει προσπαθώντας να σκίσει τείχος από 1.000 κομμάτια μονωτικής ταινίας
Απειλές Τραμπ για κόλαση στη Γάζα αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι μέχρι το Σάββατο
Ο Νετανιάχου ζήτησε από τον Τραμπ να στηρίξει την παραμονή των IDF στο νότιο Λίβανο
Γιατί η ΕΕ βάζει στο στόχαστρο Temu και Shein-Νέα πολιτική με αυστηρούς τελωνειακούς ελέγχους
Ο μικρός εγγονός του Τραμπ τράβηξε την προσοχή στο Super Bowl -«Μοιάζει με μικρό πράκτορα»