Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις των γεωργών που πλήγηκαν το 2015 από θεομηνίες

Την καταβολή οικονομικής βοήθειας για ζημιές που προκλήθηκαν στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά το 2015, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. 
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 2015, εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων και των πλημμυρών καθώς και του παγετού, προκλήθηκαν καταστροφές σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις με αποτέλεσμα ορισμένοι γεωργοί να υποστούν σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειές τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχονται στο 100%. 

Οι ζημιές αυτές αφορούν ανοικτές καλλιέργειες, θερμοκήπια και κτηνοτροφικά υποστατικά που δεν καλύπτονται από τα υφιστάμενα γεωργοασφαλιστικά συστήματα και ως εκ τούτου καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν με βάση τις πρόνοιες του «Εθνικού Πλαισίου χορήγησης κρατικών ενισχύσεων για την αντιστάθμιση των ζημιών στον τομέα της γεωργίας για την περίοδο 2014-2020». 

Ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) έχει προβεί σε αξιολόγηση των προαναφερθέντων ζημιών, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εθνικού Πλαισίου, και θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες μέρες στην καταβολή οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες γεωργοκτηνοτρόφους. 
 
Η ενίσχυση θα καταβληθεί εφάπαξ και απευθείας στους δικαιούχους, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους καταλόγους που ετοιμάστηκαν από τον ΟΓΑ.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
«Ταξίδεψαν» στο διάστημα και γέμισαν εμπειρίες οι εγκλωβισμένοι μαθητές-Έστειλαν σημαντικά μηνύματα
Σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα των ψεκασμένων οστών αγνοουμένων-Έγινε η πρώτη ταυτοποίηση μετά από 46 χρόνια
Εντοπίζει σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας η Επιτροπή Εργασίας-Ζητούν κώδικα δεοντολογίας
Εντόπισε προβλήματα και ανάγκη εκπαίδευσης σε στέγες ηλικιωμένων η Λοττίδου-Ζητά ρύθμιση μέσω Νομοσχεδίου
Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για... βάπτισμα ξένων γεωργικών προϊόντων σε εγχώρια-Ψάχνουν λύσεις οι Αρχές
Τέσσερις στους δέκα πιστεύουν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες-Φοβούνται το ρίσκο οι μισοί
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση κανονισμών για διαχείριση τ/κ περιουσιών-«Αν δεν υπάρξει μοριοδότηση ποτέ δεν θα λυθεί το πρόβλημα»
Λειτουργούν ιατρεία Ταχείας Διακίνησης στα ΤΑΕΠ των ΓΝ Λευκωσίας και Πάφου-«Λιγότερη αναμονή, περισσότερη φροντίδα»
Επανέρχεται με προτάσεις για επίλυση του υδατικού ο ΔΗΣΥ-«Να μην φτάσουμε στην ημέρα μηδέν»