Football Leaks: Με τις ευλογίες του Ινφαντίνο Παρί και Σίτι γλίτωσαν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

"Bόμβες" που θα προκαλέσουν μεγάλη ταραχή στον λαμπερό κόσμο του ποδοσφαίρου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο! Football Leaks μέρος δεύτερο, λοιπόν, με τις αποκαλύψεις να στοχεύουν σε "κολοσσούς" της στρογγυλής θέας, από ομάδες, παράγοντες, ομοσπονδίες μέχρι και πολιτικά πρόσωπα!

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΙ 

Σύμφωνα με τα Football Leaks, οι Καταριανοί ιδιοκτήτες της Παρί έβαλαν στο κλαμπ 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που κανονικά θα έπρεπε να πετάξει τους Παριζιάνους εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων λόγω του FFP. Ωστόσο, την εισροή των πετροδόλαρων φέρεται πως κάλυψαν οι ισχυροί άνδρες του ποδοσφαίρου: Τζιάνι Ινφαντίνο και Μισέλ Πλατινί!

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ

Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι η Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία 7 χρόνια έχει κάνει εισροή 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της, παραβιάζοντας κανόνες του FFP που τιμωρούνται με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μέσω υπερτιμημένων πακέτων χορηγίας. Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί είχε ενεργό ρόλο, μαζί με αξιωματούχους της UEFA και της FIFA, ώστε να καλύπτονται οι απάτες του αγγλικού κλαμπ.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ

Στον Spiegel που συνεργάζεται με τα Football Leaks, ως κεντρικό πρόσωπο στις καλύψεις των παρατυπιών των δύο ομάδων που αναφέραμε παραπάνω έχει ο νυν πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Διαβάζουμε πως ο Ελβετός παράγοντας από την περίοδο 2011 - 2013 έκανε διάφορες συναντήσεις με τους Άραβες παράγοντες των Παρί και Σίτι (κάτι που δεν επιτρέπεται εξαιτίας του θεσμικού του ρόλου), δίνοντας τους απόρρητες πληροφορίες και συμβουλές για το πώς να γλιτώσουν από τις κυρώσεις.

Παράλληλα, ο Ινφαντίνο τους πρότεινε και διάφορους συμβιβασμούς κι έτσι το 2014 τα δύο βαθύπλουτα κλαμπ υπέγραψαν "μαλακές" συμφωνίες με την UEFA και ξελάσπωσαν.

Δειτε Επισης

Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Τσέρι-Συνεχίζουν να καίγονται οχήματα, κίνδυνος αναζωπυρώσεων (pics&vids)
Ποινές φυλάκισης δέκα και τεσσάρων ετών σε δύο πρόσωπα για ποσότητα ναρκωτικών-Προσπάθησαν να διαφύγουν
ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Τσέρι-Καίγονται οχήματα, κινδυνεύουν υποστατικά
Αποσύρθηκαν υπέρ του Αναστασίου οι τρεις υποψήφιοι της ΕΔΕΚ-«Επιθυμούμε διακαώς επιστροφή όλων των συναγωνιστών»
Εξελίξεις 46 χρόνια μετά την αποστολή λάθος οστών αγνοουμένων στην Ελλάδα-Δίνουν δείγματα δύο από τις οκτώ οικογένειες
Συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Αναστάλθηκαν όλες οι πτήσεις
Τέσσερα διεθνή εντάλματα κατά Τούρκων υπηκόων για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών στο Λευκόνοικο
Απορρίπτει την τελική πρόταση του Υπ. Παιδείας η ΟΕΛΜΕΚ-Πάνε σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη για αποφάσεις