Τραμπ: Ο Μπιν Λάντεν θα έπρεπε να είχε αιχμαλωτιστεί πολύ νωρίτερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον οποίο σκότωσαν Αμερικανοί κομάντο στο Πακιστάν τον Μάιο του 2011, θα έπρεπε να είχε αιχμαλωτιστεί πολύ νωρίτερα, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των προκατόχων του και του Πακιστάν.

«Σίγουρα θα έπρεπε να είχαμε αιχμαλωτίσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πολύ νωρίτερα» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Είχα αναφέρει το όνομά του στο βιβλίο μου λίγο πριν από τις επιθέσεις εναντίον Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου» συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος, καταγγέλλοντας ιδίως τη στάση του Δημοκρατικού προκατόχου του Μπιλ Κλίντον.

«Καταβάλαμε δισεκατομμύρια ευρώ στο Πακιστάν και δεν μας είπαν ποτέ ότι ζούσε εκεί» συμπλήρωσε, μία ημέρα μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις που έκανε στο Fox News, όπου είπε ότι «όλος ο κόσμος γνώριζε στο Πακιστάν» ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα ζούσε σε πακιστανικό έδαφος, κάτι που το Ισλαμαμπάντ αρνείται.

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε επίσης της ματαίωσης της βοήθειας στο Πακιστάν, διότι αυτή η χώρα δεν έκανε, σύμφωνα με τον ίδιο, «τίποτα, απολύτως τίποτα» για την Αμερική.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Καν επέκρινε σήμερα με σφοδρότητα τις δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου.

«Αυτός ο πόλεμος (κατά της τρομοκρατίας) στοίχισε τη ζωή σε 75000 ανθρώπους στο Πακιστάν και προκάλεσε οικονομικές ζημίες ύψους 123 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία» του Πακιστάν, έγραψε σε μια σειρά από tweet.

«Αυτός ο πόλεμος είχε δραματικό αντίκτυπο στη ζωή των Πακιστανών» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας «μικρό» το ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε η χώρα του από τις ΗΠΑ.



Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/389998/trab-o-bin-laden-tha-eprepe-na-eihe-aihmalotistei-polu-noritera/#ixzz5XKaj4LmG 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δειτε Επισης

Financial Times: Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις πιστεύουν ότι το Ιράν μετέφερε ουράνιο από το Φορντό πριν τα πλήγματα
Σε ύψιστο συναγερμό οι ιρανικές υπηρεσίες Πληροφοριών παρά την εκεχειρία
Μίλησε με τον Τραμπ για τα F-35 ο Ερντογάν-Ξεκίνησαν τεχνικές συζητήσεις
Mήνυμα νίκης από Χαμενεΐ μετά την εκεχειρία-«Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο, νίκη του ιρανικού λαού»
Ανθίζει το παγκόσμιο λαθρεμπόριο κοκαΐνης-Στα 25 εκατομμύρια οι χρήστες
Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία στο Παρίσι-Δύο νεκροί, ο ένας 12χρονος
Καταγγέλλει επίθεση Ισραηλινών με 4 νεκρούς αμάχους σε Δυτική Όχθη η Πρεσβεία Παλαιστίνης
Η ανάλυση των Ιρανών για τον τερματισμό του πολέμου-«Στρατιωτικό θάρρος η ενημέρωση για την επίθεση»
Συμφωνία με Συμβούλιο Ευρώπης για ίδρυση ειδικού δικαστηρίου υπέγραψε ο Ζελένσκι
Εμπλοκή στα συμπεράσματα για την Ουκρανία στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου