Στους δρόμους από αύριο η αστυνομία - Τι θα ελέγχει

 

Είναι γενικά παραδεκτό πως η υπερβολική ταχύτητα είναι μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων συγκρούσεων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους λεγόμενους τέσσερις «δολοφόνους της ασφάλτου», σημειώνει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως χαρακτηριστικές είναι οι στατιστικές, που καταδεικνύουν την υπερβολική ταχύτητα, ως την τρίτη συχνότερη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων στον τόπο μας.

Με στόχο ακριβώς να καταδείξει το πρόβλημα αυτό και να ευαισθητοποιήσει το κοινό, η Αστυνομία εξαγγέλλει την πραγματοποίηση εκστρατείας ελέγχου ταχύτητας, την ερχόμενη εβδομάδα, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Κύπρου. Πρόκειται για την 10η φετινή εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας, η οποία αρχίζει αύριο 19 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου. 

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, πέραν της ταχύτητας των οχημάτων, θα ελέγχονται και οι υπόλοιπες τροχαίες παραβάσεις, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση τροχαίων συγκρούσεων. Ταυτόχρονα, θα δίνεται έμφαση και στα υπό παρακολούθηση μελανά σημεία του οδικού δικτύου καθώς και σε άλλα σημεία που ενδεχομένως θεωρούνται προβληματικά. 

Δειτε Επισης

Είχε γίνει καταγγελία και τους παρέπεμψε στο Κτηματολόγιο η Αστυνομία-Νέες πληροφορίες για την απόπειρα φόνου
Επιχείρησαν να πετάξουν με λαθραία τσιγάρα και κατέληξαν με χειροπέδες-Εντοπίστηκαν και σε οικία στη Λεμεσό
Αναμένει έρευνα για τη φωτιά στο βαν το ΥΠΑΜ-«Γίνεται για 11 χρόνια το σχέδιο διακίνησης εθνοφρουρών, γίνονται έλεγχοι»
Εν κινήσει μοτοσικλέτα τυλίχθηκε στις φλόγες στη Λεμεσό-Επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα η φωτιά
Διασώθηκε γυναίκα που τραυματίστηκε σε παραλία-Σκάφος της Λιμενικής την παρέδωσε σε ασθενοφόρο
Δυο πυραύλους εκτόξευσαν οι Χούθι κατά του Ισραήλ-Ήχησαν σειρήνες σε διάφορους τομείς της επικράτειας
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, προειδοποίηση για νέες καταιγίδες
«Το συμβάν χρήζει εις βάθος διερεύνησης, η ΕΦ είναι πολύτιμη να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν»
Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ αυτή την εβδομάδα-Στην Ουάσινγκτον ο Νετανιάχου
Κατασχέθηκαν 80 συσκευασίες με ελεγχόμενες ουσίες από υποστατικό στη Λάρνακα