Τριήμερη επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Συλλούρης

Τριήμερη επίσκεψη εργασίας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Κοινοβουλίου του Ισραήλ (Κνεσσέτ), Yuli-Yoel Edelstein, θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος αναχωρεί για το Ισραήλ το μεσημέρι της Κυριακής.
 
Επίσημη ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι κατά την επίσκεψή του, ο κ. Συλλούρης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ, Reuven Rivlin και θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, κ. Edelstein, ο οποίος θα παραθέσει και επίσημο γεύμα προς τιμήν του.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει επίσης επαφές με τον Υπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας του Ισραήλ, Tzachi Hanegbi και με Μέλη της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Κύπρου στην Κνεσσέτ.
 
Την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, ο κ. Συλλούρης θα χαιρετίσει την έναρξη του σεμιναρίου της Γεωπολιτικής Ομάδας “12+” της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), στην οποία ανήκει η Κύπρος, με θέμα την εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Το σεμινάριο συνδιοργανώνουν η Κνεσσέτ και η IPU.
 
O Πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί επίσης το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, καθώς και το Μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος “Yad Vashem”, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.
 
Επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης.

Δειτε Επισης

Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Διαφορετικές αναγνώσεις στην Επιτροπή Νομικών στην πρόταση νόμου για καθορισμού θητειών βουλευτών
Όρισε συνέδριο για τις 14 Ιουνίου η ΔΗΠΑ-Επικαιροποιεί θέσεις και χαράζεται πολιτική
Απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση για το ΕΛΑΜ-«Προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο σε μια πολύ πρόωρη προεκλογική περίοδο»
Παροξυσμός στα κατεχόμενα για τις συλλήψεις σφετερισμών-«Επηρέασαν όλους τους τομείς»
Ικανοποίηση Προέδρου για τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Aποτελεί καρπό συντονισμένων διπλωματικών προσπαθειών»
Παρανόησε με τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ, απειλεί με αντίποινα-«Οι επιθέσεις έχουν μετατραπεί σε τρομοκρατικές ενέργειες»
Ανακοινώθηκε ο Γιοχάνες Χαν ως ειδικός απεσταλμένος της προεδρίας της ΕE για το Κυπριακό-Ικανοποίηση Προέδρου
Έγραψαν... απουσία οι βουλευτές στην Επ. Νομικών-Διακόπηκε η συζήτηση για τη νομοθεσία περί δημόσιων συγκεντρώσεων