Στο Παγκόσμιο Κύπελλο U18 στο Γκιόρ πέντε Κύπριοι τζουντόκα

Με αποστολή πέντε αθλητών θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U18 στο Γκιόρ της Ουγγαρίας η Κύπρος. Στη διοργάνωση, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 17-18 Νοεμβρίου, θα αγωνιστούν πέντε τζουντόκα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες βάρους.
 
Αρχηγός αποστολής θα είναι ο προπονητής Μαρίνος Πίπονας. Την Κυπριακή Ομοσπονδία Τζούντο θα εκπροσωπήσουν οι αθλητές Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (-60κ.), Λουκάς Λουκά (-60κ.), Στυλιανός Γιασουμή (-60κ.), Παναγιώτης Σιακός (-73κ.) και η αθλήτρια Τζάνετ Μιχαηλίδου (70κ.+).
 
Ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο και το κυπριακό τζούντο είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (φώτο) έχει τοποθετηθεί ως Νο1 του ταμπλό στην κατηγορία μέχρι 60 κιλών, με αποτέλεσμα να είναι και το φαβορί για το χρυσό. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του νεαρού τζουντόκα, που είχαν ως αποτέλεσμα να πάρει και την πρόκριση για τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες, τον έχουν φέρει στο Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης στην ηλικία του και στο Νο1 του ταμπλό στη σημαντική διοργάνωση.
 
Seeded στην ίδια ηλικιακή κατηγορία είναι και ο Λουκάς Λουκά (Νο93 στον κόσμο), ο οποίος μπαίνει στη διοργάνωση ως Νο7, κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγει τα άλλα φαβορί στο δρόμο προς τους αγώνες μεταλλίων. Τις δυνάμεις του θα δοκιμάσει στα -60 κιλά και ο Στυλιανός Γιασουμή.
 
Καλές πιθανότητες στα -73 κιλά έχει ο Παναγιώτης Σιακός, ο οποίος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στους αγώνες του. Η μοναδική αθλήτρια της Κύπρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Γκιόρ, η Τζάνετ Μιχαηλίδου, έμεινε οριακά εκτός των οκτώ seeded θέσεων στην κατηγορία 70+ κιλών, αφού ως Νο86 του κόσμου τοποθετήθηκε 9η στο ταμπλό.
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996