Στη Μαύρη Θάλασσα η πρώτη γεώτρηση του DeapSea 1, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα

Στο Μπλοκ Τούνα στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας DeapSea 1, η αγορά του οποίου έχει ολοκληρωθεί και φτάνει σύντομα στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Μπαρμπαρός είχε εντοπίσει πριν από χρόνια στο Μπλοκ Τούνα αποθέματα φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι στο ίδιο Μπλοκ έχουν αναπτύξει δραστηριότητες το τελευταίο διάστημα και η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Ωστόσο, η Τουρκία θα ξεκινήσει γεώτρηση στο κομμάτι του Μπλοκ Τούνα που βρίσκεται στον δικό της θαλάσσιο χώρο. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή εκείνη καθώς οι χώρες της Μαύρης Θάλασσας έχουν διευθετήσει τα θαλάσσια σύνορά τους. Αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζει έρευνες το Ορoύτς Ρέις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Deapsea Metro 1 έχει τις ίδιες δυνατότητες με τον Πορθητή, το πρώτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία και πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή γεώτρηση ανοιχτά της Αλάνιας. Το DeapSea 1 θα έχει τη δυνατότητα να κάνει δύο γεωτρήσεις το χρόνο και αγοράστηκε 262,5 εκατομμύρια δολάρια. 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Influencer παραλίγο να πεθάνει προσπαθώντας να σκίσει τείχος από 1.000 κομμάτια μονωτικής ταινίας
Στο κάδρο και ο εμπρησμός για τη φωτιά στο σπίτι στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα
Αυτό είναι το απειλητικό email που στάλθηκε στα σχολεία-«Ο κόσμος σας θα καταρρεύσει στα χέρια μας»
Δυο κράτη, κυριαρχία και εγγυήσεις θέτει ξανά ο Τατάρ-«Θα εκφράσουμε αυτές τις απόψεις στην πολυμερή συνάντηση»
Νέα μαζικά απειλητικά μηνύματα στα σχολεία της Κύπρου-Αξιολογείται η κατάσταση από Αστυνομία και Υπουργείο Παιδείας
Σύντομα οι απαντήσεις για τη γνησιότητα των βίντεο για τα Τέμπη
Αναβιώνει ο φρικτός θάνατος της 12χρονης Ζενέιντα από τον Πειραιά-Tην έκαψε ζωντανή ο γείτονάς της
Πυρκαγιά σε σπίτι στην Πάφο-Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι ένοικοι
Πάνε έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για το χαλλούμι-Ζητούν εφαρμογή του διατάγματος για αύξηση του αιγοπρόβειου γάλακτος
Απειλές Τραμπ για κόλαση στη Γάζα αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι μέχρι το Σάββατο