Συναγερμός στη Φρανκφούρτη για διαρροή υδροχλωρικού οξέος
09:32 - 13 Νοεμβρίου 2018
![b5af2108-6ecd-463f-aa53-35381d032250.jpg](/images/wknK6odL-GKCTIkDBvKr3nOu310=/474847/width-750/b5af2108-6ecd-463f-aa53-35381d032250.jpg)
Συναγερμός έχει σημάνει στη γερμανική πόλη της Φρανκφούρτης, καθώς υπάρχουν αναφορές για τη διαρροή ατμών υδροχλωρικού οξέος στο βιομηχανικό πάρκο «Griesheim».
Μάλιστα, οι πυροσβεστικές αρχές έχουν καλέσει τους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα, και να παραμείνουν στις οικίες τους.
Es kam zu einem Zwischenfall im Industriepark #Griesheim. Daraufhin wurden die Sirenen in #Nied und #Griesheim ausgelöst. Wir sind vor Ort und erkunden. ^tg
— Feuerwehr Frankfurt (@feuerwehrffm) November 13, 2018
«Πόρτες και παράθυρα στην περιοχή Griesheim και στην περιοχή Nied πρέπει να παραμείνουν κλειστά» αναφέρεται στη σχετική προειδοποίηση.
Da es zu Problem mit der Darstellung kommt, hier ein statische Karte des Warnbereichs. pic.twitter.com/QribH7KFKk
— Feuerwehr Frankfurt (@feuerwehrffm) November 13, 2018
Το υδροχλωρικό οξύ χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία. Ωστόσο, εξαιτίας των διαβρωτικών του ιδιοτήτων, θα πρέπει να τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης και προσοχής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πάντως, η προειδοποίηση αναμένεται να αρθεί σύντομα και στις δύο περιοχές, καθώς κατόπιν ειδικών μετρήσεων, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνα στοιχεία στην ατμόσφαιρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαρροή οφείλεται σε ανατροπή φορτηγού, το οποίο μετέφερε υγροποιημένες χημικές ουσίες. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.
![Altamira22](https://reporter.com.cy/media/documents/Altamira22.png)