Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη στη στρατιωτική βάση στην Τουρκία

Τέσσερις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίσθηκαν από έκρηξη που οφείλεται σε «ατύχημα» και σημειώθηκε χθες Παρασκευή σε βάση του στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
«Τέσσερα από τα παιδιά μας έπεσαν ως μάρτυρες και είχαμε περίπου είκοσι τραυματίες εξαιτίας έκρηξης που οφείλεται σε ατύχημα και σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών στο Χακάρι», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε τηλεοπτική ομιλία του.
 
Ο τούρκος υπουργός Άμυνας είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ πως 25 στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν σε «ατύχημα» που σημειώθηκε κατά τη βολή «πυρομαχικού βαρύ όπλου» στη στρατιωτική βάση Σιουνγκιού Τεπέ, στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.
 
Ο υπουργός είχε προσθέσει πως οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν επτά στρατιώτες, η τύχη των οποίων αγνοείται. Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν έκανε λόγο γι' αυτούς τους αγνοούμενους.
 
Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν η έκρηξη σημειώθηκε στο πλαίσιο αποστολής μάχης ή άσκησης.
 
Η βάση όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη και δύσκολα προσβάσιμη ορεινή ζώνη, θέατρο τακτικών αψιμαχιών ανάμεσα στους τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Από την κίτρινη στην πορτοκαλί προειδοποίηση-Θα φτάσει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονη μετά από τροχαίο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και έπεσε σε γκρεμό
Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO καταγγέλλοντας μεροληψία κατά του Ισραήλ
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου
Προσοχή στους ταξιδιώτες συστήνει η Υπηρεσία Καταναλωτή-Φαινόμενα ελλιπής πληροφόρησης ασφάλισης ταξιδιού
Υπό τριήμερη κράτηση ο 41χρονος για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα
Καθορίστηκαν με νόμο οριζόντια καθήκοντα για αντιδημάρχους-Ενέκρινε πακέτο τροποποιήσεων η Βουλή
Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Ελευσίνα-Συμμετείχε σε κατάσβεση πυρκαγιάς
Προκλητικός και πάλι ο Τατάρ-Τα βάζει με την Ε/κ πλευρά για «άδικες επιθέσεις» στο περιουσιακό ζήτημα
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα επηρεάζει την Κύπρο-Στο κόκκινο ο υδράργυρος, φθάνει μέχρι και τους 44 βαθμούς