Η εμπορία προσώπων στο επίκεντρο συνάντησης του Αρχηγού Αστυνομίας με την Ευρωπαία Συντονίστρια

Η Ευρωπαία Συντονίστρια Κατά της Εμπορίας Προσώπων, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μύρια Βασιλειάδου και ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, συμφώνησαν σήμερα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση ότι το θέμα της εμπορίας προσώπων, αποτελεί μορφή του οργανωμένου εγκλήματος και ότι ορθά αντιμετωπίζεται ως τέτοιο τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και από την Αστυνομία Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της κ. Βασιλειάδου στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η κ. Βασιλειάδου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο θέμα της καταπολέμησης του φαινομένου της εμπορίας προσώπων.

 Σημείωσε πως η Επιτροπή, επικεντρώνεται στο να δοθεί η κατάλληλη βοήθεια στα κράτη μέλη της ΕΕ, για εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας που αφορά και την τιμωρία προσώπων που εν γνώσει τους, χρησιμοποιούν υπηρεσίες θυμάτων εμπορίας προσώπων.  

Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της διερεύνησης της οικονομικής πτυχής τέτοιων υποθέσεων, τονίζοντας ότι αυτός είναι ένας τομέας, στον οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση από την Επιτροπή.

Η διερεύνηση αυτής της πτυχής, είπε, πρέπει να γίνεται συντονισμένα τόσο με τις άλλες κρατικές υπηρεσίες, όσο και μέσω διακρατικών συνεργασιών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας τόνισε την αποφασιστικότητα της Αστυνομίας Κύπρου, για πάταξη του φαινομένου, το οποίο όπως είπε αποτελεί μια από τις τρεις προτεραιότητες της Αστυνομίας.

Σημείωσε ότι προς το σκοπό αυτό έχουμε προχωρήσει στην αναβάθμιση του Γραφείου Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων σε επιχειρησιακό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Sms και ηχητικά οδήγησαν στην σύλληψη δεσμοφύλακα για βαρυποινίτη-«Κάτι εν να κάνουν πόψε, πες του να προσέχει»
Φάκελος με λευκή σκόνη από Ρωσία και παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ελληνική Βουλή (pics)
Πυρά σε Αγγελίδη και από Παπαδόπουλο-«Όλοι είπαν πως πρέπει να διωχθεί ο ύποπτος, ο μόνος που διαφώνησε ήταν ο Αγγελίδης»
Διάττοντες αστέρες τα μικρά μη κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά πρόλαβε να τους βρει λάθη η Ελεγκτική
Απαντά στην κριτική για την στάση της για Αγγελιδη η Κυβέρνηση-Δείχνει ξανά τη Βουλή για θωράκιση εξουσιών
Αισιόδοξη για την πενταμερή η Ολγκίν-«Σημειώθηκε πρόοδος σε ορισμένα από τα έξι σημεία»
Καλεί την Αννίτα να συνταχθεί με αυτούς που ζητούν παραίτηση Αγγελίδη το Άλμα-«Ας παραδεχθεί τις ευθύνες του κόμματός της»
Φουλάρει μηχανές ενόψει βουλευτικών το ΕΛΑΜ-Κλείδωσε άλλο ένα πρώην μέλος του ΔΗΣΥ στο ψηφοδέλτιο
Έγκλημα χαρακτήρισε τη φωτιά ο Ιεζεκιήλ-«Έγινε στάχτη το ελαιοχώρι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δασοπυροσβέστης»
Ο Πεζεσκιάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον δολοφονήσει