Συνέντευξη με τον δισέγγονο του Χίτλερ εξασφάλισε η Bild

Τον δισέγγονο του Αδόλφου Χίτλερ και γιό του ανεψιού του Ουΐλιαμ Πάτρικ (για τον οποίο ο στυγερός Ναζιστής ηγέτης ουδέποτε έτρεφε συμπάθεια) κατόρθωσε να ανακαλύψει και να του πάρει συνέντευξη η γερμανική εφημερίδα Bild. Ο απόγονος του Χίτλερ, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ δηλώνει «πολύ ενοχλημένος» από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ εκφράζει τη συμπάθειά του προς την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Η καγκελάριος Μέρκελ; Είναι μία έξυπνη και ικανή προσωπικότητα», δηλώνει στην πρώτη του συνέντευξη σε μέσα ενημέρωσης ο Αλεξάντερ, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη.

Ζώντας απομονωμένος σε μία έπαυλη έξω από το Λονγκ Άιλαντ, ο απόγονος του Χίτλερ είχε αποφύγει κάθε επαφή με τους δημοσιογράφους. Ακόμη και το 2006 , όταν τον είχαν πλησιάσει από τους New York Times, δεν είχε δεχθεί να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Ο πατέρας του ήταν ο Ουΐλιαμ Πάτρικ, ανεψιός του Χίτλερ για τον οποίον ο δικτάτορας δεν έτρεφε καμμία συμπάθεια. Στη δεκαετία του '30, ο Ουΐλιαμ κατέφυγε με την σύζυγό του Φύλις στις ΗΠΑ , αλλάζοντας το όνομά του σε «Χίλερ. Για πολλές δεκαετίες κατόπιν η οικογένεια κατόρθωσε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Έπειτα όμως επέστρεψαν στο οικογενειακό τους όνομα.

Επί πολλά χρόνια, ούτε οι άμεσοι γείτονές τους (που σύμφωνα με την Bild ήσαν μάλιστα κι εκείνοι Αυστριακοί) δεν είχαν υποψιασθεί ποιο μπορεί να ήταν το πραγματικό γενεαλογικό δέντρο του Αλεξάντερ. Έως ότου, ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Τίμο Λόκοσατ χτύπησε την εξώπορτα της οικογένειας.

Αμέσως μόλις ‘έσπασε ο πάγος’, ο Λόκοσατ κατόρθωσε να πείσει τον Αλεξάντερ να του μιλήσει, απαντώντας σε ερωτήσεις για την πολιτική, αλλά αποφεύγοντας την παραμικρώτερη νύξη για την οικογένειά του.

Ο απόγονος του Χίτλερ εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την Μέρκελ, ακόμη και για την πολιτική της υπέρ της υποδοχής των μεταναστών. «Κάνει ό,τι μπορεί», δήλωσε ο 50χρονος Αλεξάντερ, για τον οποίο η Bild διαπιστώνει ότι μοιάζει καταπληκτικά με τον ηθοποιό Μπρούνο Γκαντζ, που υποδύθηκε τον Χίτλερ στην ταινία «Η πτώση», η οποία αφηγείται τις τελευταίες στιγμές του Ναζιστή ηγέτη.

Διαφορετική όμως είναι η άποψη του Αλεξάντερ για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Το τελευταίο πρόσωπο για το οποίο θα μπορούσε να σκεφθεί κανένας ότι τρέφω συμπάθεια είναι ο Τραμπ», δηλώνει εμφαντικά και προσθέτει «με ενοχλεί ο τρόπος που ενεργεί. Και απλά δε μου αρέσουν οι ψεύτες», τονίζει ο ίδιος. Έτσι, για να μαθαίνουν οι προασπιστές της λευκής φυλής!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πιθανή επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου και συνάντηση κορυφής με Σι Τζινπίνγκ
Τουλάχιστον 128.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις στη Συρία
Ο Πούτιν συναντήθηκε με σύμβουλο του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ
Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Η απάντηση Νετανιάχου
Με τροφική δηλητηρίαση ο Νετανιάχου-Δεν παρέστη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Λειτουργία ξανά στον προφήτη Ηλία στη Δαμασκό ένα μήνα μετά το αιματοκύλισμα
ΒΙΝΤΕΟ: Πλοίο με 280 επιβάτες στην Ινδονησία τυλίχθηκε στις φλόγες-Άνδρας με μωρό στην αγκαλιά μετέδιδε τη φωτιά
Το Ισραήλ εξέδωσε νέες διαταγές εκκένωσης στο κεντρικό τμήμα της Γάζας
Σοκαριστικοί οι κίνδυνοι που κρύβουν προϊόντα από Shein και Temu-Προειδοποιεί ο επίτροπος Δικαιοσύνης
Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στα νότια της Συρίας