Προβάδισμα στον ακροδεξιό υποψήφιο πριν τις εκλογές της Βραζιλίας

Το προβάδισμά του έναντι του αριστερού αντιπάλου του Φερνάντο Χαντάντ ενόψει των εκλογών της Κυριακής στη Βραζιλία, διεύρυνε ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου.
 
Ο Μπολσονάρου  πιθανόν να είναι νικητής ενός δεύτερου γύρου αργότερα μέσα στον μήνα, αν προκύψει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση των CNT/MDA.
 
Το ποσοστό αποδοχής του ανήλθε στο 36,7%--από 28,2%--που ήταν στην τελευταία δημοσκόπηση, ενώ στη δεύτερη θέση, ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργατών, ο Χαντάντ, είδε το ποσοστό του να μειώνεται στο 24% από 25,2% που ήταν.
 
Το μερίδιο του Μπολσονάρου των έγκυρων ψήφων ανήλθε σε 42,6% από 35,3%, γεγονός που υποδηλώνει ότι αν αυξηθεί και άλλο ο ακροδεξιός υποψήφιος θα μπορούσε να εξασφαλίσει αύριο την πλειοψηφία και να αποφύγει έννα δεύτερο γύρο στις 28 Οκτωβρίου.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Διπλωματική ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ισραήλ-Αναστολή εμπορικών διαπραγματεύσεων και αντιδράσεις
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο 93 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Γάζα
Φόβοι για νέο εμφύλιο στη Συρία-Προειδοποιήσεις ΗΠΑ, η ΕΕ αίρει τις κυρώσεις για να «μη γίνει Αφγανιστάν»
Ρούμπιο: Η Ουάσιγκτον δεν έχει συζητήσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη
Υπό αναθεώρηση η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ και Ισραήλ
Ο εθνικιστής Σιμιόν ζητά να ακυρωθούν οι Προεδρικές Εκλογές στη Ρουμανία-Καταγγέλλει νοθεία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Ευελιξία από Κομισιόν στα κράτη μέλη για απόρριψη αιτήσεων ασύλου βάσει ασφαλούς τρίτης χώρας
Η Κομισιόν... χτυπά Shein και Temu-Προτείνει πάγια χρέωση δύο ευρώ σε κάθε δέμα μικρής αξίας
Εγκρίθηκε το 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας-Στο στόχαστρο ο σκιώδης στόλος και οι υβριδικές επιθέσεις