Στην τσιμπίδα του τελωνείου λαθραία τσιγάρα και καπνός από τα κατεχόμενα

Σε κατασχέσεις αδασμοαφορολογήτων καπνικών προϊόντων προέβησαν σε δύο περιπτώσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, σε διερχόμενους από το Σημείο Διέλευσης του Αγίου Δομετίου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, το απόγευμα της 4ης Οκτωβρίου 2018, κατά τον συνήθη έλεγχο των διερχομένων οχημάτων από το Σημείο Διέλευσης του Αγίου Δομετίου, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν σε όχημα ιδιοκτησίας Τουρκοκύπριου, 7 συσκευασίες τσιγάρων των 200 τεμαχίων και 1250 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο.
 
Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολόγητων καπνικών προϊόντων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων. Η ανευρεθείσα ποσότητα καπνικών προϊόντων, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €510 περίπου, καθώς και το όχημα του συλληφθέντα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά της από τα κατεχόμενα, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.
 
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €860. Καταβλήθηκε επίσης, ποσό απόδοσης ύψους €540, για επιστροφή του κατασχεθέντος οχήματος στον ιδιοκτήτη του. Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.
 
Αναφέρεται επίσης ότι το πρωί της 5ης Οκτωβρίου 2018, κατά τον συνήθη έλεγχο των διερχομένων οχημάτων από το Σημείο Διέλευσης του Αγίου Δομετίου, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν σε όχημα ιδιοκτησίας Βούλγαρου υπηκόου, 9 συσκευασίες τσιγάρων των 200 τεμαχίων και 1000 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο.
 
Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολόγητων καπνικών προϊόντων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων. Η ανευρεθείσα ποσότητα καπνικών προϊόντων, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €525 περίπου, καθώς και το όχημα του συλληφθέντα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά της από τα κατεχόμενα, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.
 
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €900. Καταβλήθηκε επίσης, ποσό απόδοσης ύψους €500, για επιστροφή του κατασχεθέντος οχήματος στον ιδιοκτήτη του. Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία
Πληροφορίες για καυγά πριν την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Γείτονες θύμα και φερόμενος θύτης
Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά
Κτηματικά κίνητρα εξετάζει η Αστυνομία πίσω από την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Χειρουργήθηκε ο 41χρονος
Απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη Τατάρ ο Φειδίας-«Δεν τον αναγνωρίζω ως "πρόεδρο", αλλά ούτε το "προεδρικό"»
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης
Σαρωτικές πλημμύρες στο Τέξας-Τουλάχιστον 50 οι νεκροί, αγωνία για πολλούς αγνοούμενους