Δύσκολο…διαγώνισμα για τον τομέα της παιδείας οι εξετάσεις τετραμήνων

Σε μεγάλο αγκάθι για τον τομέα της εκπαίδευσης εξελίσσεται το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων, αφού παρά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει τον θεσμό από φέτος, καθηγητές και οργανωμένοι γονείς στην μέση εκπαίδευση εξακολουθούν να διατηρούν ενστάσεις και να μην συναινούν σε κάτι τέτοιο.
 
ΟΕΛΜΕΚ και Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Οργανωμένων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης θα έχουν σήμερα συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη προς συζήτηση του όλου ζητήματος, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται στον ορίζοντα προοπτική εξεύρεσης κοινής συνισταμένης.
 
Υπενθυμίζεται πως η ΟΕΛΜΕΚ είχε προχθές συνάντηση επί του ζητήματος με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανό Λούη, με τη συντεχνία των καθηγητών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, να εκφράζει τη διαφωνία της προς την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
 
Όσον αφορά τους οργανωμένους γονείς, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Οργανωμένων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, συνεδρίασε χθες προς λήψη της απόφασής της για τις εξετάσεις τετραμήνων.
 
Κατά τη χθεσινή συνεδρία συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τρόποι και μέτρα, τα οποία οι οργανωμένοι γονείς θα πάρουν σε περίπτωση που δεν εισακουστεί η άποψη τους.
 
Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), είπε πως δεν θα ανακοινώσουν κάτι σε σχέση με τη χθεσινή τους απόφαση όσον αφορά το θέμα των τετραμήνων, μέχρι να ενημερώσουν τον ίδιο τον Υπουργό, σε συνάντηση που θα έχουν σήμερα.    
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που δεν ανακοινώθηκε επίσημα, θέση των οργανωμένων γονιών είναι η αναβολή των τετραμήνων για τη φετινή χρονιά, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται και το κλείσιμο των σχολείων.
 
Σημειώνεται πως αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ με τους οργανωμένους γονείς, καθώς και με τους μαθητές.
 

Δειτε Επισης

Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού
Γλίτωσαν την ευθανασία οι σκύλοι που επιτέθηκαν σε γυναίκα και παιδιά στη Λεμεσό-Υπό την προστασία φιλοζωικής οργάνωσης