«Για τον Απόλλωνα θα είναι το 14ο, ενώ για την Ομόνοια μόλις το 4ο»

Για όλα όσα αφορούν την Ομόνοια και το ντέρμπι με τον Απόλλωνα σχολίασε σε δηλώσεις του στον Super Sport FM 104.0, ο εκπρόσωπος Τύπου των «πρασίνων» Ανδρέας Δημητρίου, ο οποίος στάθηκε στη συμπαράσταση και κατανόηση που επιδεικνύει ο κόσμος της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα…

«Μέσα στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας στόχος είναι η νίκη. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, θεωρείται τριπλής παραλλαγής., Αναγνωρίζουμε τον Απόλλωνα ως μια ποιοτική και έμπειρη ομάδα που καταγραφεί ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Για τον αντίπαλο θα είναι το 14ο επίσημο φετινό παιχνίδι, ενώ για την Ομόνοια μόλις το 4ο. Η ομάδα μας σημειώνει βελτίωση, υπάρχει πίστη στις τάξεις παικτών και τεχνικής ηγεσίας. Καλύψαμε αρκετό έδαφος με την δουλειά μας και είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε ομάδες που δουλεύουν ένα πλάνο εδώ και χρόνια. Μεγάλο μας πλεονέκτημα θα είναι η παρουσία του κόσμου μας».

Πόσο κόσμο περιμένετε;

«Για ακριβείς αριθμούς είναι νωρίς για να μιλήσουμε, θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο. Περιμένουμε την μεγαλύτερη φετινή προσέλευση. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο κόσμος μας τα προσεγγίζει την προσπάθεια με ωριμότητα και απόλυτη ποδοσφαιρική λογική και είναι ο απόλυτος σύμμαχος να δημιουργήσουμε την Ομόνοια που όλοι ξέραμε και όλοι θέλουμε.
Λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και περιμένουμε μεγαλύτερη προσέλευση από τα δύο πρώτα παιχνίδια. Μπορεί να είμαστε πρώτοι σε προσέλευση κόσμου με μεγάλη διαφορά φέτος, ωστόσο οι δυνατότητες της Ομόνοιας είναι για ακόμα μαζικότερη παρουσία. Το γήπεδο πρέπει να γίνει συνήθεια και να φιλοξενεί όλους τους φιλάθλους. Ο προπονητής και οι παίκτες τονίζουν πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος και θέλουμε μεγάλη προσέλευση την Κυριακή».

Τα διαρκείας σε τι αριθμό βρίσκονται;

«Τα διαρκείας ξεπέρασαν τις 5.100. Το γεγονός ότι δείχνει σταθερή βελτίωση ομάδα περιμένουμε ότι θα είναι επιπλέον λόγος για να έρθει κόσμος στο γήπεδο. Όσο η ομάδα θα δείχνει προοπτική θα αυξάνεται και η παρουσία του κόσμου».

Η πίεση είναι μεγαλύτερη σε αυτό το παιχνίδι;

«Όχι η πίεση δεν είναι διαφορετική, είναι πάντα η ίδια. Η παρουσία κόντρα στην ΑΕΚ δεν έδωσε βαθμούς αλλά βοήθησε στην αυτοπεποίθηση τη ομάδας. Εφόσον χάσαμε ασφαλώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι αλλά για μια νέα ομάδα δεν μπορεί να παραγνωρίζεται η πρόοδος και ούτε να παραγνωρίζεται ότι η Ομόνοια προέρχεται από την χειρότερη σεζόν στην ιστορία της. Το μέτρο σύγκρισης στο παρόν στάδιο δεν μπορεί να είναι η μεγάλη Ομόνοια του παρελθόντος. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να φτιαχτεί η μεγάλη Ομόνοια του παρελθόντος αλλά απαιτείται μια διαδικασία που χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα . Ο κόσμος μας τα προσεγγίζει αυτά με ωριμότητα και απόλυτη ποδοσφαιρική λογική και είναι ο απόλυτος σύμμαχος να δημιουργήσουμε την Ομόνοια που όλοι ξέραμε και όλοι θέλουμε».

Για τα αγωνιστικά…

«Ο Αντόνια θα χάσει το παιχνίδι. Υπάρχει πιθανότητα να προλάβει το επόμενο. Ο Ενρίκεζ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και το πώς θα είναι στις τελευταία προπονήσεις θα ξεκαθαρίσει και στο κατά πόσον θα είναι στην αποστολή. Ο Χριστόφή χθες ακολούθησε μέρος του κανονικού, το ίδιο θα κάνει και σήμερα και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Απουσιάζει μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό είναι που θέτει σε αμφιβολία την συμμετοχή του. Έχουμε διαθέσιμους 27-28 παίκτες και από αυτούς μόνο 20 θα είναι στην αποστολή. Η τεχνική ηγεσία επιλέγει τους πιο έτοιμους από αγωνιστικής πλευράς και αυτούς που ταιριάζουν στις συνθήκες του κάθε αγώνα».

Με τον Αλμπίν τι γίνεται, θα είναι στην αποστολή;

«Η απάντηση θα δοθεί το Σάββατο το βράδυ όταν θα ανακοινωθεί η αποστολή. Παίξαμε μόλις τρία παιχνίδια, η σεζόν είναι μεγάλη. Όπως είπε και ο προπονητής μας, ο ποδοσφαιριστή δουλεύει πολύ και είναι θέμα του προπονητή πότε θα μπει στην αποστολή».

Για την δυσκολία στο σκοράρισμα…

«Ο προπονητής και οι παίκτες δουλεύουν πολύ σε αυτό το κομμάτι που διαπίστωσαν ότι πρέπει να βελτιωθεί. Υπάρχει ποιότητα μεσοεπιθετικά και περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα».

Θα βρεθεί κάποιος στο ΓΣΠ για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Απόλλωνα;

«Θα είναι εκεί το προπονητικό μας επιτελείο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι».

Για την επιστολή που στείλατε πριν δύο εβδομάδες για την διαδικασία ελέγχου των φιλάθλων…

«Στείλαμε μια επιστολή πριν δύο εβδομάδες στον ΚΟΑ με κοινοποίηση την ΚΟΠ και το ΓΣΠ και εστιάζουμε στον τρόπο ελέγχου των φιλάθλων. Η διαδικασία φάνηκε χρονοβόρα και δημιουργεί ταλαιπωρία και εισηγηθήκαμε να γίνει πιο γρήγορη η διαδικασία. Δεν λάβαμε απάντηση και είχαμε σήμερα επικοινωνία και αναμένουμε. Συστήνουμε στον κόσμο να έρθει έγκαιρα στο γήπεδο και θα προσπαθήσουμε ξανά να καταφέρουμε την διαφοροποίηση αυτής της διαδικασίας».

Δειτε Επισης

Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση