Επτά Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από βόμβα Κούρδων μαχητών

Επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στη νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν που πυροδότησαν Κούρδοι μαχητές, δήλωσαν σήμερα πηγές ασφαλείας.

Μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κoυρδιστάν (PKK) πυροδότησαν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην περιοχή Γκερσούς της επαρχίας, ανέφερε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη. Επιχείρηση έχει εξαπολυθεί για τη σύλληψη των δραστών, είπε.

Το PKK, το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις, πραγματοποιεί αντάρτικο από τη δεκαετία του 1980. Η βία στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία έχει κλιμακωθεί μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας το 2015.

Επίσης, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως 13 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα στις επαρχίες Αβαζίν-Μπασιάν και Ζαπ του βορείου Ιράκ και στη νοτιοανατολική επαρχία Σιίρτ της Τουρκίας τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ, ιδιαίτερα στο προπύργιό του στα όρη Καντίλ, όπου η Άγκυρα έχει επίσης απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσει χερσαία επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ναός 650 ετών στην Κίνα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος-Είχε ανακαινιστεί πρόσφατα
Το Ισραήλ τραβάει και άλλο το σχοινί στη Γάζα-Ο κομβικός παράγοντας Τραμπ και η Ευρώπη που μόνη δεν μπορεί
Oι ΗΠΑ εκτιμούν ότι το Ισραήλ θα βομβαρδίσει τα πυρηνικά του Ιράν
Η Ουάσινγκτον αναμένει τους όρους της Μόσχας για συμφωνία στην Ουκρανία εντός ημερών
Αυξάνεται η πίεση ΕΕ-Βρετανίας προς το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα-Πώς απαντά ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον Χρυσό Θόλο-Η ομπρέλα των ΗΠΑ θα αναχαιτίζει πυραύλους και από το Διάστημα
Διπλωματική ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ισραήλ-Αναστολή εμπορικών διαπραγματεύσεων και αντιδράσεις
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο 93 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Γάζα
Φόβοι για νέο εμφύλιο στη Συρία-Προειδοποιήσεις ΗΠΑ, η ΕΕ αίρει τις κυρώσεις για να «μη γίνει Αφγανιστάν»
Ρούμπιο: Η Ουάσιγκτον δεν έχει συζητήσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη