Έκτακτη συνεδρία γονέων-Αποφασίζουν τα επόμενα βήματα για τις εξετάσεις τετραμήνων
17:32 - 04 Οκτωβρίου 2018

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη για την ασφάλεια και υγεία στα σχολεία, στην οποία και παρακάθισε, είπε ότι αποχώρησε για λίγο από την σύσκεψη για να μεταφέρει στον Υπουργό Παιδείας την απόφαση της Συνομοσπονδίας λόγω ειλημμένου προγράμματος του Υπουργού.
«Εμείς έπρεπε να τον ενημερώσουμε σχετικά με την ψεσινή μας απόφαση. Μεταβήκαμε στο γραφείο του, ενημερώσαμε το Υπουργείο ότι η απόφαση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας σχετικά με τις εξετάσεις τετραμήνων είναι να ζητηθεί η αναβολή για τη σχολική χρονιά που διανύουμε με στόχο να μπορέσουν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και αν θα υλοποιηθεί με τη νέα σχολική χρονιά κάτω από μια σωστή δομή. Έγινε μια ενημέρωση στον Υπουργό, μια ανταλλαγή, αν θέλετε, κάποιων θέσεων», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι ενημέρωσαν τον Υπουργό για τη θέση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας και σημείωσε ότι ο Υπουργός τους άκουσε, έγινε μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πως βλέπουν και η Συνομοσπονδία και το Υπουργείο το θέμα αυτό.
Ερωτηθείς αν θα παρθούν κάποια μέτρα σε περίπτωση που δεν εισακουστεί η άποψη τους, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι θα σταθμίσουν τα δεδομένα εκείνη την στιγμή και θα πάρουν την απόφαση τους.
«Θεωρώ ότι να μην προτρέξουμε και να μην προκαταλάβουμε οτιδήποτε. Περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Ξεκίνησαν τα σχολεία με πολλές δυσκολίες. Μπαίνουμε σε κάποια ηρεμία αυτή την στιγμή και η προσπάθεια όλων είναι να κρατήσουμε αυτή την ηρεμία στα σχολεία μας. Να περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης και αναλόγως θα δούμε και εμείς, ίσως και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς πως θα ενεργήσουμε», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση για το θέμα της έλλειψης εκπαιδευτικών από τα σχολεία, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι ήταν ένα από τα δεδομένα, διότι μια από τις παραμέτρους για τις οποίες η Παγκύπρια Συνομοσπονδία λέει ότι δε μπορούν να εφαρμοστούν οι εξετάσεις τετραμήνων είναι η έλλειψη κάποιων εκπαιδευτικών από τα σχολεία.
«Είμαστε σε καλύτερο σημείο από ότι ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά εμείς έχουμε πει και το διαμηνύουμε καθημερινά ότι τα σχολεία πρέπει να είναι στο 100% στελεχωμένα από την πρώτη μέρα έναρξη της λειτουργίας τους για να μπορούν οι μαθητές να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες και την ίδια εκπαίδευση», κατέληξε.
Με την επιστροφή του Υπουργού Παιδείας, στο Υπουργείο, ο κ. Νικηφόρου μετέβηκε εκ νέου στο γραφείο του Υπουργού για συνέχιση της συζήτησης επί του θέματος. Με το τέλος της συνάντησης, συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας.
- Αυτά τα μέτρα υλοποιεί άμεσα το Υπ. Παιδείας για ασφάλεια στα σχολεία
- Επί τάπητος το φλέγον θέμα της ασφάλειας και υγείας στα σχολεία