Συνεχίζεται η συζήτηση για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση στη Βουλή
06:56 - 31 Οκτωβρίου 2018

Συνέχεια στη συζήτηση με θέμα τα πορίσματα της πολυσυζητημένης έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, θα δοθεί σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.
Η έκθεση θα τεθεί εκ νέου σήμερα στις 9:00, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Παιδείας της Βουλής, έπειτα από σχετική πρόταση βουλευτών, -Κυριάκου Χατζηγιάννη, Γιώργου Κάρουλλα, Αννίτας Δημητρίου, Πανίκου Λεωνίδου και Μιχάλη Γιωργάλλα-, ώστε να συζητηθούν και μέτρα τα οποία προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει.
Στη σημερινή επιτροπή καλέστηκαν για δεύτερη φορά να συμμετάσχουν, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, εκπρόσωποι των συντεχνιών των εκπαιδευτικών, των συντεχνιών των εργαζομένων, οι οργανωμένοι γονείς, εκπρόσωποι των μαθητών, άλλοι αρμόδιοι αλλά και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως, «εκθέσεις σαν και αυτή έφτασαν πολλές φορές στα χέρια μας αλλά δεν δώσαμε σημασία».
Στην τοποθέτηση του κατά την προηγούμενη συνεδρία ο κ. Μιχαηλίδης, ανέφερε πως «η έκθεση αυτή αναδεικνύει την γύμνια μας».
«Αυτό κάνει, γιατί τα ίδια πράγματα έφταναν σε εμάς και πέρσι και πρόπερσι και εμείς κάναμε πως δεν τα βλέπαμε», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης, ενώ ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του εξέφρασε για άλλη μια φορά την θέση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας πως πρέπει να ληφθούν μέτρα εξορθολογισμού των δαπανών της εκπαίδευσης.
Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Κυριακός Χατζηγιάννης τόνισε πως, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση από κανέναν για τα πορίσματα στα οποία κατέληξε η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, ενώ σημείωσε πως πρέπει να ληφθούν τελικές αποφάσεις για διόρθωση στρεβλώσεων του κυπριακού εκπαιδευτικού συστήματος.
Σημειώνεται πως, η έκθεση της Κομισιόν για την εκπαίδευση οδηγήθηκε σε σημαντικά πορίσματα για την Κύπρο, μεταξύ άλλων και στο συμπέρασμα πως οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση δεν συνάδουν με τα χαμηλά αποτελέσματα των μαθητών της χώρας και ωστόσο χρίζουν βελτίωσης.
