«Η Ομόνοια μας εκπλήσσει αρνητικά – Εκεί βρίσκεται το πλεονέκτημα του ΑΠΟΕΛ»

Τη δική του εκτίμηση για το ντέρμπι «αιωνίων» έδωσε ο πρώην προπονητής της Αλκής, Σάββας Δαμιανού, λίγες ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού. 

Ο Κύπριος προπονητής μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, την προσέλευση του κόσμου ελέω κάρτας φιλάθλου αλλά και τι μπορεί να αλλάξει ο Γκόμεθ για να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα η Ομόνοια απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Οι δηλώσεις του:

Για το πως περιμένει το ντέρμπι:
«Είναι ένα κλασσικό ντέρμπι. Ίσως το μεγαλύτερο αυτού του τόπου. Υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα και στις δυο ομάδες με τις εμφανίσεις τους, όμως η προϊστορία δείχνει ξεκάθαρα ΑΠΟΕΛ. Ούτε όμως οι γαλαζοκίτρινοι έπεισαν στα παιχνίδια που έδωσαν μέχρι στιγμής. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να φύγει νικητής από το παιχνίδι».

Για την πορεία της Ομόνοιας που επηρεάζει την προσέλευση του κόσμου:
«Η Ομόνοια, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι είναι η λαοφιλέστερη ομάδα στην Κύπρο και όταν δεν πάει καλά αυτή η μάζα δεν πάει στο γήπεδο. Περιμένουν μια ομάδα δυνατή για να πειστούν, βλέπουμε όμως ότι υπάρχουν προβλήματα και επαναλαμβάνονται λάθη. Είναι μια ομάδα που όταν πάει καλά μπορεί να πάρει εύκολα 10.00 κόσμο στο γήπεδο».

Για το ότι η προσέλευση του κόσμου μειώνεται:
«Περιμένουμε και ελπίζουμε να αλλάξουν κάποια πράγματα. Τα παιχνίδια πρέπει να έχουν κόσμο. Πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα ετσι ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο».

Για το ντέρμπι, πως πιστεύει ότι πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι το ΑΠΟΕΛ:
«Το ΑΠΟΕΛ στο τελευταίο του παιχνίδι, αγωνίστηκε με τρια αμυντικά χαφ. Είναι κάτι που επιλέγει ο κ. Τραμετσάνι και έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ. Είναι μια ομάδα που του ταιριάζει καλύτερα ένα 4-2-3-1. Πιστεύω ότι εκεί θα επιστρέψουν. Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει και ο Νικόλας Ιωάννου που μπορεί  να δώσει λύσεις και στο κέντρο της αμυνάς, εκεί που έδειξε κάποιες αδυναμίες το ΑΠΟΕΛ».

Για το πρόβλημα στην Ομόνοια:
«Όσο αφορά την Ομόνοια, μας εκπλήσει και πάλι αρνητικά. Δέχθηκε μια ήττα με ένα ταπεινωτικό τρόπο. Αυτό έχει λειτουργήσει αρνητικά στην ψυχολογία σε κάποιους ποδοσφαιριστές και πρέπει να αντιδράσουν και έχει σήμερα αυτή την ευκαιρία να το δείξει. Το πρόβλημα της Ομόνοιας είναι στο εύκολο γκολ. Δεν έχει την βοήθεια από τα άκρα σε αυτό το τομέα».

Για τον Τάμαρι:
«Το ΑΠΟΕΛ έχει το πλεονέκτημα του Τάμαρι. Μπορεί να δημιουργήσει πολλά ρήγματα. Θα έχει καταλυτικό ρόλο η σημερινή του παρουσία. Αν και εφόσον βρει τους χώρους θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα».

Για το τι μπορεί να αλλάξει ο Άνχελ Γκόμεθ:
«Γνωρίζει από πρώτο χέρι τους ποδοσφαιριστές. Είναι αυτός που επέλεξε τους ποδοσφαιριστές. Φυσικά και μπορεί να αλλάξει πράγματα. Πιστεύω όμως ότι οφείλουν να τα διορθώσουν άμεσα στην επόμενη μεταγγραφική περίοδο».

Για το ότι δεν θα έχει ικανοποιητική παρουσία κόσμου στο ΓΣΠ σήμερα:
«Είναι πολλά που έχουν ξενερώσει τον κόσμο και δεν πάει στο γήπεδο. Είναι και η κάρτα φιλάθλου και οι τιμές των εισιτηρίων. Πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι αυτοί που έχουν την ευθύνη και να βρουν τις λύσεις».

Δειτε Επισης

Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996