Το τεμάχιο 7 είναι μέσα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, λέει ο Τσελίκ

Το τεμάχιο 7 είναι μέσα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ προσθέτοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα δώσουν την απαραίτητη απάντηση. 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι ο Πορθητής έχει ισχυρή προστασία και συμβουλεύουν την Ελλάδα και την Ε/κ πλευρά να μην επιχειρήσουν το οτιδήποτε.

Για την πρόθεση της Ελλάδας να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα, ο Ομέρ Τσελίκ είπε πως τυχόν τέτοια προσπάθεια από την Ελλάδα «θα λάβει δυνατή απάντηση από την Τουρκία».

«Αποτελεί μία πολύ επικίνδυνη προσέγγιση και τους υπενθυμίζω την απόφαση της βουλής το 1995. H Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. 
Τους συμβουλεύουμε να είναι εποικοδομητικοί. Και η πιο μικρή προσπάθεια να γίνει για επέκταση των χωρικών υδάτων, θα δοθεί από την Τουρκία η πιο σκληρή απάντηση»,ανέφερε.
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τριάντα εισηγήσεις σε οκτώ άξονες προς διαβούλευση από τον ΔΗΣΥ για καταπολέμηση της διαφθοράς
Στη Βοσνία με φόντο την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 από την Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Νέα δεδομένα στην ΕΔΕΚ-Κατέθεσαν υποψηφιότητες για τη θέση αναπληρωτή προέδρου Σολομωνίδης και Χαννίδης
Προκαλούν οι Τούρκοι μετά τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Να παροτρύνει την Ε/κ να αποδεχτεί τις πραγματικότητες»
Απο(Ε)ΔΕΚτηκαν πως οδηγούνται σε εκλογές-Στην Κεντρική Επιτροπή το μπαλάκι για την 1η Ιουνίου
Ενισχύουν την προσπάθεια Ολγκίν οι Ευρωπαίοι-Διορισμός Χαν με πυξίδα τα Ευρωτουρκικά
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Διαφορετικές αναγνώσεις στην Επιτροπή Νομικών στην πρόταση νόμου για καθορισμού θητειών βουλευτών