Κατηγορεί για αναλήθειες την Κυβέρνηση για την αμερικανική βάση στην Κύπρο το ΑΚΕΛ

O Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε σήμερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών ότι η κυβέρνηση ήταν εξ υπαρχής ενήμερη για την παρουσία βάσης ελικοπτέρων των Αμερικανών εντός των βρετανικών βάσεων. Εκ των πραγμάτων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι επιτελείς του για μία ακόμη φορά δεν μας είπαν την αλήθεια όταν προέκυψαν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.
 
Είμαστε βέβαιοι ότι και στα υπόλοιπα ερωτήματα που θέσαμε που αφορούν τη συνεχιζόμενη στρατιωτική παρουσία των Αμερικανών στις αγγλικές βάσεις και πάλι δεν μας είπαν την αλήθεια. Αναμένουμε από την κυβέρνηση, όχι μόνο να πει την αλήθεια, αλλά να διεκδικήσει και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Δεν μπορούν οι Βρετανοί με βάση το διεθνές δίκαιο να αποφασίζουν από μόνοι τους για να φιλοξενούν εξοπλισμό, στρατιωτική παρουσία, αναγνωριστικά σκάφη άλλων χωρών στο έδαφος των βρετανικών βάσεων. Τα οποία προφανώς δεν χρησιμοποιούνται για ειρηνικούς σκοπούς αλλά μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου.
 

Δειτε Επισης

Κάνει λόγο για «διπλωματική επιτυχία» για τη συμμετοχή του στη σύνοδο ΟΙΣ ο Τατάρ
Επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Κύπρου στην Ουκρανία ο Πρόεδρος
Πράσινο Ολομέλειας για τα νομοσχέδια για ίδρυση της Μονάδας Εφαρμογής Κυρώσεων
Κυπριακό και δημογραφική αλλοίωση έθεσε στον Πρόεδρο αντιπροσωπεία τουρκοκυπρίων
Προτάσεις ΔΗΚΟ στον Πρόεδρο στην σκιά της απόφασης του ΕΔΑΔ
Επίσκεψη υπουργού Ενέργειας στο πλωτό γεωτρύπανο «Valaris DS-9»
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για δημιουργία Ελεγκτικού Συμβουλίου και οικονομική ανεξαρτησία της Ελεγκτικής
Όλο και πιο κοντά στο Σένγκεν η Κύπρος-Πέρασε από Βουλή το νομοσχέδιο για το Σύστημα Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις
Να απορριφθεί το αίτημα Τουρκίας για παράδοση του Λεβέντ ζητά ο Σερντάρ Ντενκτάς
Συνάντηση στην Άγκυρα για τουριστική προώθηση των κατεχομένων στο Αζερμπαϊτζάν