Θα δώσει αγώνα για μη εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, δηλώνει η ΠΣΕΜ

Η μη εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και η αλλαγή των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων που ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2017, είναι ανάμεσα στους στόχους που έθεσε για τη σχολική χρονιά 2018-2019 η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), η οποία την περασμένη Πέμπτη καταρτίστηκε σε σώμα.
 
Στις προτεραιότητές της, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, βρίσκεται η υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και του δικαιώματος στη μόρφωση. «Θα δώσουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο που θα μετατρέψουν το σχολείο σε μεγάλο εξεταστικό κέντρο που προωθεί τη βαθμοθηρία και τον ατομικισμό» αναφέρει η ΠΣΕΜ και δηλώνει ότι θα αντισταθεί στις προσπάθειες υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου.
 
Ιδιαίτερη βαρύτητα, σημειώνει, θα δώσει στο ζήτημα της βίας στα σχολεία και της ασφάλειας των μαθητών που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην επικαιρότητα.
 
Παράλληλα, η ΠΣΕΜ κάνει λόγο για «κυνηγητό» και «στρατοκρατικό» κλίμα που προσπαθούν να αναπτύξουν διάφορες διευθύνσεις, με πρόφαση τη μαθητική στολή και την ευπρεπή εμφάνιση, το οποίο θεωρεί πως δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην παιδεία, αλλά αντίθετα την αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά ζητήματα.
 
Τάσσεται δε υπέρ της επαναφοράς της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών με τα λεωφορεία στα σχολεία.
 
Τέλος, σημειώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για να αλλάξουν οι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων που ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2017, τους οποίους θεωρεί αντιδημοκρατικούς και αντιπαιδαγωγικούς και ότι θα αγωνιστεί για να αυξηθούν οι απουσίες που δικαιούνται οι μαθητές μέσα στη σχολική χρονιά και για επαναφορά των δικαιολογημένων απουσιών.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διασταύρωσαν πυρά Πρόεδρος ΣΕΠΑΗΚ και Παπαναστασίου για το μέλλον της ΑΗΚ-«Η πολιτεία δεν φταίει για όλα»
Ξεκάθαρος ο Παπαναστασίου-Η επέκταση της εμπορίας ρύπων δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις
Έρχονται αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Από την επόμενη διμηνία θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του