Συζήτησε αλλαγή ώρας και οδική Ασφάλεια στην Αυστρία η Βασιλική Αναστασιάδου

Την τροποποιητική πρόταση για την κατάργηση της εποχικής αλλαγής της ώρας, όπως και το στρατηγικό πλάνο για την οδική ασφάλεια από το 2021 έως το 2030, συζήτησε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου με τους Ευρωπαίους ομολόγους της κατά το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών και Περιβάλλοντος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Οκτωβρίου, στο Γκρατς της Αυστρίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, συζητήθηκαν επίσης  οι προκλήσεις για ανάπτυξη καθαρής και ασφαλούς κινητικότητας στη βάση της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Σε παρέμβασή της αναφορικά με το θέμα της κατάργησης  της εποχικής αλλαγής της ώρας, η κ. Αναστασιάδου σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο εσωτερικής διαβούλευσης και τόνισε τη σημασία μιας κοινής προσέγγισης του ζητήματος από τις χώρες της ΕΕ.

Επεσήμανε ταυτόχρονα την αναγκαιότητα για ετοιμασία εμπεριστατωμένης έκθεσης πιθανών επιπτώσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επί του θέματος της οδικής ασφάλειας η κ.. Αναστασιάδου σημείωσε πως είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση των οδικών συγκρούσεων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη βελτίωσης των υποδομών μεταφορών.

Στα πλαίσια του Συμβουλίου, η κ.  Αναστασιάδου συναντήθηκε με την Επίτροπο Μεταφορών και Κινητικότητας, Violeta Bulc, με την οποία συζήτησε τους τρόπους ανάπτυξης και χρηματοδότησης του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών  (ΔΕΔ-Μ), όπως και τους τρόπους αξιοποίησης των ευκαιριών συγχρηματοδότησης, που παρέχονται στα κράτη μέλη μέσα από τον Κανονισμό για την σύσταση της διευκόλυνσης  "Συνδέοντας την Ευρώπη" (ΔΣΕ).

Η Yπουργός ανέφερε ότι μέσω της ΔΣΕ κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027,  η Κύπρος προσβλέπει σε  περισσότερη ελαστικότητα για νησιώτικα, περιφερειακά κράτη μέλη και ζήτησε όπως ληφθούν υπόψη οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τα απομονωμένα κράτη μέλη, χωρίς φυσικά σύνορα.

Εξέφρασε παράλληλα τους προβληματισμούς της Κύπρου, ως προς την συμμετοχή των τρίτων χωρών στον χρηματοδοτικό κανονισμό, δεδομένων των περιορισμών που η Τουρκία διατηρεί, για τα λιμάνια και αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική 90χρονη που παρασύρθηκε από όχημα ενώ επιχειρούσε να διασταυρώσει
Εντοπίστηκαν πιστόλι και φυσίγγια σε ανοικτό χώρο παρά τον παλαιό δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας
Στο ΤΑΕ Αρχηγείου με τον δικηγόρο του για ανακριτική κατάθεση ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης
Συγκλονίζει η ιστορία επτάχρονης-Διαγνώστηκε με σπάνιο καρκίνο, πήγε στο Ισραήλ για θεραπεία και πέθανε σε πυραυλική επίθεση
Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά σε εν κινήσει οχήματα σε Δερύνεια και Πρωταρά
Εντός δύο εβδομάδων η απόφαση Τραμπ για Ιράν-Δίνει περιθώριο στη διπλωματία, συνάντηση στην Ελβετία
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν
Πυρκαγιά σε κυλίνδρους οξυγόνου στον Στρόβολο-Εκκενώθηκε πολυκατοικία
Οι ΗΠΑ αποσύρουν δεκάδες αεροσκάφη από βάση στο Κατάρ