Ανόρθωση: Η ομοιότητα του Μπίστσαν με τον Λέβι

Μια εβδομάδα μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ρόνι Λέβι ο Ίγκορ Μπίστσαν προβάλλει ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ανόρθωσης. Ο 40χρονος Κροάτης δεν έχει παραστάσεις από το κυπριακό πρωτάθλημα, ενώ δεν έχει κλείσει καν μια τριετία στην προπονητική.

Από την άλλη, το παλμαρέ του είναι ήδη εντυπωσιακό. Μετά από ένα εξάμηνο (το πρώτο του 2016) ως βοηθός ανέλαβε πρώτος προπονητής της Ρούντες οδηγώντας την στο πρωτάθλημα β’ κατηγορίας στην Κροατία και την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Αυτή η επιτυχία αποτέλεσε το διαβατήριό του για την Ολίμπια Λιουμπλιάνα, την οποία οδήγησε μονομιάς στην κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της στη Σλοβενία έπειτα από 25 χρόνια!

Παραδόξως, ωστόσο, αυτή η επιτυχία δεν ήταν ικανή να τον κρατήσει στο τιμόνι του συλλόγου και μετά από συζητήσεις με τον 92χρονο πρόεδρο Μίλαν Μάνταριτς αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας τους, η οποία προφανώς είχε άλλο υπόβαθρο από το αμιγώς αγωνιστικό.

Στην επίσημη ανακοίνωση του «διαζυγίου» ο 92χρονος πρόεδρος Μίλαν Μάνταριτς έκανε λόγο για μια δύσκολη απόφαση, η οποία ωστόσο πάρθηκε για το καλό της ομάδας, υπογράμμισε ότι ο Μπίστσαν εκπλήρωσε την αποστολή του και ευχήθηκε στον Κροάτη πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

Μέσες-άκρες ό,τι έλεγε και η ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη λύση της συνεργασίας με τον Λέβι. Σημειώστε επίσης και αυτό: ο Μπίστσαν έγινε ο πρώτος προπονητής που έβγαλε ολόκληρη σεζόν στον πάγκο της Ολίμπια με πρόεδρο τον Μάνταριτς. Όπως ο Λέβι έγινε (και το τόνισε στις συνεντεύξεις του στο Ισραήλ) ο μακροβιότερος προπονητής στον πάγκο της «Κυρίας» στη μετά-Κετσπάγια εποχή.
 

Δειτε Επισης

Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση