Από τις πιο… δαπανηρές ομάδες η Λεβερκούζεν

Η Λεβερκούζεν βρίσκεται υπό πίεση, με τον προπονητή Χάικο Χέρλιχ να δέχεται έντονη κριτική μετά το άσχημα ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα – μετρά τέσσερις ήττες σε έξι αγώνες – με τους διοικούντες, όπως φαίνεται, να βρίσκονται ήδη στο ψάξιμο για το διάδοχό του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, οι ιθύνοντες της ομάδας μίλησαν με υποψήφιους προπονητές, μετά τον εντός έδρας αγώνα του περασμένου Σαββάτου (29/09) κόντρα στη Ντόρτμουντ, στον οποίο η Λεβερκούζεν ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και όμως έχασε με 4-2.

Το παιχνίδι αυτό ήταν χαρακτηριστικό των σκαμπανεβασμάτων που παρουσιάζει η αντίπαλος της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Στις «ασπιρίνες» - προσωνύμιο που προκύπτει από τη σχέση με τη φαρμακοβιομηχανία Bayer που είναι ο χορηγός του ονόματος και ο βασικός αιμοδότης της ομάδας – υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις.

Εξάλλου, πρόκειται για μία ομάδα που είναι στην τρίτη θέση της λίστας με το πιο δαπανηρό ρόστερ στην Μπουντεσλίγκα και στην 25η θέση στον κατάλογο με όλες τις ομάδες των τοπ-5 πρωταθλημάτων (Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία). Για να δημιουργηθεί το υφιστάμενο ρόστερ της Λεβερκούζεν, σύμφωνα με το CIES (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών), δαπανήθηκαν 205 εκατομμύρια ευρώ. Περισσότερα χρήματα, στη Γερμανία, έχουν δώσει μόνο η Μπάγερν (380εκ.) και η Ντόρτμουντ (264εκ.).

Το καλοκαίρι η γερμανική ομάδα ξόδεψε 39,5 εκατομμυρίων ευρώ για να εντάξει στο δυναμικό της πέντε ποδοσφαιριστές, τους Παουλίνιο, Βάιζερ, Τέλιν, Χραντέτσκι και Κίρσμπαουμ. Στο ρόστερ της βρίσκεται και ο Ελλαδίτης Πάνος Ρέτσος, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τον Ολυμπιακό Πειραιώς έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ. Αστέρια της είναι οι διεθνείς Γερμανοί Γιούλιαν Μπραντ (αριστερός εξτρέμ), Γιόναταν Τα (στόπερ), Κάι Χάβερτς (μεσοεπιθετικός), ο Τζαμαϊκανός Λίον Μπαϊγί (αριστερός εξτρέμ), ο Βραζιλιάνος Παουλίνιο (εξτρέμ) και ο Αργεντινός Λούκας Αλάριο (επιθετικός), ενώ υπάρχει και πληθώρα άλλων αξιόλογων και γνωστών ποδοσφαιριστών, όπως οι αδελφοί Μπέντερ και οι Χραντέτσκι, Μπελαράμπι, Αρανγκίθ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λεβερκούζεν είναι από τις πιο νεανικές ομάδες στην Ευρώπη με μέσο όρο 24.85, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που ο μέσος όρος φθάνει στο 30.73.

Δειτε Επισης

Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση