Συγκλήθηκε εκτακτη σύνοδος κορυφής για το Brexit

Έκτακτη σύνοδο κορυφής αναφορικά με το Brexit αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις εξελίξεις για το Brexit.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπεραμύνθηκε των σχεδίων της για το Brexit αλλά επεσήμανε ότι προτιμά την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία παρά να δεχθεί τον τεμαχισμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η Βρετανία δεν φοβάται να αποχωρήσει χωρίς μια συμφωνία εάν χρειαστεί», δήλωσε η Μέι. «Αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για αυτό. Η αποχώρηση χωρίς μια συμφωνία, η εισαγωγή δασμών και δαπανηρών ελέγχων στα σύνορα, θα είναι ένα κακό αποτέλεσμα για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ». Επιπλέον, ζήτησε ενότητα στο κόμμα της στις συνομιλίες για το Brexit, που εισέρχονται στη «δυσκολότερη φάση τους».

Δειτε Επισης

Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση από τους «Στρατιώτες του Θεού» στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες αποκάλυψης από την καταστροφική πυρκαγιά στην Τουρκία-Στάχτη έγιναν ολόκληρες περιοχές
Πάνω από 900 νεκροί στο Ιράν στον πόλεμο των 12 ημερών με το Ισραήλ
CIA: Η αμερικανική επίθεση στο Ισφαχάν «καθυστέρησε για χρόνια» το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Το Ισραήλ εντείνει βομβαρδισμούς στη Γάζα εν μέσω νέας προσπάθειας για εκεχειρία
WSJ: Υπό πίεση η Ουκρανία-Η Ρωσία συγκεντρώνει 50.000 στρατιώτες γύρω από το Σούμι
Βρετανός ΥΠΕΞ: Και οι τέσσερις εταίροι υποστηρίζουμε πώληση Eurofighter στην Τουρκία