Εντολή στον στρατό να πυροβολεί όσους λεηλατούν στην σεισμόπληκτη περιοχή στην Ινδονησία

Οι αρχές της Ινδονησίας διέταξαν τους στρατιώτες να πυροβολούν όσους εντοπίζονται να προβαίνουν σε λεηλασίες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε το νησί Σουλαουέζι. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει δεκάδες ανθρώπους που προσπάθησαν να κλέψουν σπίτια και καταστήματα στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον σεισμό, γύρω από την παραθαλάσσια πόλη Πάλου.

Πολλοί επιζώντες λεηλάτησαν καταστήματα στην προσπάθειά τους να βρουν τρόφιμα και πόσιμο νερό.

"Αν υπάρχουν νέες λεηλασίες, αρχικά θα πυροβολήσουμε προειδοποιητικά στον αέρα, κατόπιν θα πυροβολήσουμε για να εξουδετερώσουμε" τους δράστες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης νντα Ντέβα Αγκούνγκ Χαντισαπούτρα.

"Μπορούσαμε να το ανεχθούμε την πρώτη ή την δεύτερη ημέρα επειδή οι άνθρωποι χρειάζονταν κάποια πράγματα (σ.σ. είδη πρώτης ανάγκης).

Αλλά την τρίτη ημέρα, άρχισαν να κλέβουν αντικείμενα όπως ηλεκτρονικά είδη", πρόσθεσε. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, κάθε όχημα που μεταφέρει εφόδια θα συνοδεύεται από πέντε ένοπλους στρατιώτες.

Η αστυνομία απέφυγε γενικά να παρέμβει μέχρι τώρα στις πληγείσες περιοχές, όταν οι κάτοικοι έμπαιναν στα καταστήματα για να βρουν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους.

Περίπου 200.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δεκάδες χιλιάδες παιδιά, χρειάζονται κατεπειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια, όπως εκτιμά η υπηρεσία συντονισμού των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ.

Δειτε Επισης

Διπλωματική ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ισραήλ-Αναστολή εμπορικών διαπραγματεύσεων και αντιδράσεις
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο 93 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Γάζα
Φόβοι για νέο εμφύλιο στη Συρία-Προειδοποιήσεις ΗΠΑ, η ΕΕ αίρει τις κυρώσεις για να «μη γίνει Αφγανιστάν»
Ρούμπιο: Η Ουάσιγκτον δεν έχει συζητήσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη
Υπό αναθεώρηση η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ και Ισραήλ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Ευελιξία από Κομισιόν στα κράτη μέλη για απόρριψη αιτήσεων ασύλου βάσει ασφαλούς τρίτης χώρας
Η Κομισιόν... χτυπά Shein και Temu-Προτείνει πάγια χρέωση δύο ευρώ σε κάθε δέμα μικρής αξίας
Εγκρίθηκε το 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας-Στο στόχαστρο ο σκιώδης στόλος και οι υβριδικές επιθέσεις
Δεκάδες νεκροί στη Γάζα από νέες ισραηλινές επιδρομές