Αποσύρεται από την Καγκελαρία μετά το τέλος της θητείας της η Μέρκελ

Η Αγγελα Μέρκελ αποφάσισε να εγκαταλείψει την προεδρία του κόμματός της, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην γερμανίδα καγκελάριο, σε μία ένδειξη ότι προετοιμάζει την διαδοχή της, την επομένη μίας ακόμη ήττας σε τοπικές εκλογές.

Τον Δεκέμβριο, η Αγγελα Μέρκελ «δεν θα θέσει πλέον υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος», της CDU, ανακοίνωσε αξιωματούχος του κόμματος που δεν κατονομάζεται, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την στιγμή που η συνεδρίαση της ηγεσίας της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βερολίνο.

Η γενική γραμματέας της CDU Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ στο μεταξύ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης, σύμφωνα με πηγές του κόμματος.

Η Μέρκελ φέρεται να είπε επίσης στο κόμμα της, την Χριστιανοδημορκαιτκή Ενωση (CDU), ότι θα αποσυρθεί από την καγκελαρία μετά το τέλος της θητείας της το 2021, όπως έγινε γνωστό από στέλεχος της CDU.

«Είπε» ότι θέλει παραμείνει καγκελάριος, «αλλά θα είναι η τελευταία θητεία», δήλωσε η κομματική πηγή που δεν κατονομάζεται. 

Από την άλλη, η καγκελάριος της Γερμανίας απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει υψηλό πόστο στη Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της, στο πρακτορείο Reuters.

Πάντως, η Άγκελα Μέρκελ θα λάβει τον λόγο στις 13.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Κύπρου) για να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης εκεχειρίας με την Χαμάς
Επιστήμονες εντόπισαν τον μεγαλύτερο λευκό καρχαρία στη Φλόριντα
Σε επιφυλακή και η Τουρκία για το ενδεχόμενο έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης–«Η τέφρα μπορεί να φτάσει εδώ»
Νέα ανακοίνωση της Honda Κύπρου για το θέμα με τους TAKATA-Διευκρινίσεις από την Galatariotis Motors
Ήττα του Έλον Μασκ σε γερμανικό δικαστήριο–Ζητά από το Χ να δώσει δεδομένα ενόψει των εκλογών
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κτυπά πυροσβέστη την ώρα που ρισκάρει τη ζωή του»-Ο ΣΥΠΥΚ καταδικάζει την βία
Τα σενάρια για την εξέλιξη των σεισμών στη Σαντορίνη-«Δεν υπάρχει περίπτωση για ηφαιστειακή έκρηξη»
Ρώσος Πρέσβης: Χιλιάδες Ρώσοι στα κατεχόμενα απευθύνθηκαν στο προξενικό τμήμα
Νετανιάχου: Σοκαριστική εικόνα των σκελετωμένων 3 Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς
Σε 27 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η μητέρα της δίχρονης Σίλα στην Τουρκία