Σε αναπηρικό αμαξίδιο η πρώτη εμφάνιση του μακελλάρη του Πίτσμπουργκ

Ο άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε 11 ανθρώπους το πρωί του Σαββάτου σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ (Πενσιλβάνια) εμφανίστηκε για πρώτη φορά σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της πόλης, καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, αφού τραυματίστηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία.

Ο Ρόμπερτ Μπάουερς, ηλικίας 46 ετών, που φορούσε μια μπλε μπλούζα, απαντούσε μονολεκτικά «ναι» ή έστω «ναι, κύριε» στις ερωτήσεις που του έθετε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ σύντομης ακροαματικής διαδικασίας, η οποία διήρκησε το πολύ τρία λεπτά.

Ο γενικός εισαγγελέας Σκοτ Μπρέιντι ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της διαδικασίας, ότι η επόμενη εμφάνιση του κατηγορουμένου ενώπιον δικαστηρίου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, στις 10.00 το πρωί.

Στον κατηγορούμενο απαγγέλθηκε σήμερα επισήμως το κατηγορητήριο σε βάρος του, εκείνος επιβεβαίωσε ότι κατανοεί τις κατηγορίες και θα παραμείνει προφυλακισμένος χωρίς το δικαίωμα καταβολής εγγύησης, είπε ο Μπρέιντι.

Σε βάρος του Μπάουερς απαγγέλθηκαν 29 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων επισύρουν την θανατική ποινή. Ο 46χρονος σκότωσε 11 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 6, μεταξύ αυτών 4 αστυνομικούς.

Στο δικαστήριο υπήρχε ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, όπου είχαν αναπτυχθεί στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας με αστυνομικά σκυλιά και σκοπευτές έξω από το κτίριο.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης εκεχειρίας με την Χαμάς
Επιστήμονες εντόπισαν τον μεγαλύτερο λευκό καρχαρία στη Φλόριντα
Σε επιφυλακή και η Τουρκία για το ενδεχόμενο έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης–«Η τέφρα μπορεί να φτάσει εδώ»
Ήττα του Έλον Μασκ σε γερμανικό δικαστήριο–Ζητά από το Χ να δώσει δεδομένα ενόψει των εκλογών
Νετανιάχου: Σοκαριστική εικόνα των σκελετωμένων 3 Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς
Σε 27 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η μητέρα της δίχρονης Σίλα στην Τουρκία
Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου
Κάθειρξη 25 ετών για 15χρονο από τη Φλόριντα που βίασε 91χρονη γειτόνισσά του
Πατριός στη Βρετανία τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι γιατί τον ενοχλούσε το κλάμα του
Ελεύθεροι οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι, μετά από 16 μήνες αιχμαλωσίας-H Χαμάς τους ανάγκασε να μιλήσουν στο πλήθος