Δ. Χριστόφιας: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας καταδίκασε τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, χαρακτηρίζοντάς την έγκλημα όχι μόνο κατά του σοβιετικού λαού, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας, η οποία υποφέρει από την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού.
 
Ο κ. Χριστόφιας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην εορταστική τελετή του ΚΚΡO και της Λενινιστικής Κομσομόλ, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομσομόλ στη Μόσχα. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Λενινιστική ΚΟΜΣΟΜΟΛ των εκατομμυρίων ανέπτυξε ισότιμες σχέσεις και έδωσε κοινές μάχες με την ΕΔΟΝ των μερικών χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών.
 
"Νιώθαμε πάντα ισότιμοι και ψηλαφούσαμε τον σεβασμό της ΚΟΜΣΟΜΟΛ και της ΚΜΟ, αλλά και την ολόπλευρη αλληλεγγύη τους στους αγώνες του κυπριακού λαού και της νεολαίας μας για λύτρωση από τα δεσμά της κατοχής και του ιμπεριαλισμού", ανέφερε.
 
Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι το μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι ο βάρβαρος και απάνθρωπος καπιταλισμός, όπως είπε, αλλά ο σοσιαλισμός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αυξάνονται οι Εθνοφρουροί που επωφελούνται του σχεδίου δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Βλάβη σε σκάφος που μετέφερε Ισραηλινούς από την Κύπρο-Κινητοποιήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό
Δικαίωμα εγγραφής για 36 μήνες στο Μητρώο Οδοντιάτρων σε αποφοίτους από τρίτες χώρες έδωσε η Βουλή
Η Βουλή ψήφισε παράταση για αδειοδότηση ξενώνων
Πράσινο Ολομέλειας για δημιουργία δωματίων μητρικού θηλασμού
Συγκλονίζουν γονείς μεταμοσχευμένου ασθενή που έσβησε σε ΤΑΕΠ-«Δεν υπήρχε κανένας να μας μιλήσει»
Επίτροπος Διοικήσεως: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για επιταγμένο επί 50 χρόνια τεμάχιο
Αυξημένη κινητικότητα στα αεροδρόμια λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή-Πάνω από 500 πτήσεις ημερησίως
Δεσμεύτηκε περιουσία από το 1996 για ανέγερση σχολείου και δεν έγινε τίποτε-Ενοχλημένοι οι βουλευτές