Η Κύπρος τίμησε με δοξολογίες και παρελάσεις το έπος του '40 (pics)

Ολόκληρη η Κύπρος τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με δοξολογίες και ακολούθως παρελάσεις που έλαβαν χώρα σε όλο το νησί.
Επίκεντρο των εορτασμών η Λευκωσία, όπου στην δοξολογία από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στην Αρχιεπισκοπή παρερεύρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης και ο Έλληνας Πρέσβης Ηλίας Φωτόπουλος.
Ακολούθησε η παρέλαση έξω από την Ελληνική Πρεσβεία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασίαδη και άλλων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων.
Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές, οργανώσεις και άλλοι φορείς.
 
Το δικό του μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω twitter, ο οποίος ανέφερε ότι «η 28η Οκτωβρίου είναι μία τέτοια στιγμή στην ιστορία μας στέλνοντας το ισχυρό μήνυμα πως ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα».


 

Δειτε Επισης

Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του
Σημαντικό βήμα για αυτονομία θεωρούν οι ΕΟΑ τη ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή
Ανοικτός κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου
Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι κανονισμοί για τη διάθεση γης για πανεπιστήμια
Βλάβη άφησε χωρίς νερό πολλές περιοχές της Λεμεσού