Ιταλική συγγνώμη από Ματαρέλα για τον πόλεμο του 1940

Συγγνώμη στην Ελλάδα για την απρόκλητη κήρυξη πολέμου από το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι θα ζητήσει ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου.
 
Ο Ιταλός πρόεδρος έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και όπως γράφει η «Καθημερινή», να ζητήσει επισήμως συγγνώμη για λογαριασμό της χώρας του για τα δεινά που προκάλεσε ο πόλεμος αυτός και τα όσα επακολούθησαν, στον ελληνικό λαό.
 
Θα είναι η πρώτη φορά που από πλευράς Ρώμης θα γίνει κάτι τέτοιο, και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, ενώ δεν υπολείπεται συμβολισμών και η παρουσία στη στρατιωτική παρέλαση του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας της Ιταλίας.
 
Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει στις 12 μετά το μεσημέρι με την αστυνομία να έχει σχεδιάσει αυστηρά μέτρα φρούρησης, ώστε να αποτραπούν πιθανά επεισόδια, όπως εκείνα του 2011 που ανάγκασαν τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει από την εξέδρα.

Δειτε Επισης

Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Βρέθηκε βρέφος σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο-Προσήχθη η γυναίκα που δηλώνει μητέρα του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες με τον μητροκτόνο μετά τη δολοφονία–Οι πόζες του 21χρονου στα social media
Η τραγική κραυγή του ιερέα που κήδεψε την δολοφονημένη κόρη του στη Λάρισα-«Γιατί παιδί μου;»
Πολιτική αντιπαράθεση μετά τα νέα πορίσματα για τα Τέμπη-Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ
Κατακρεούργησε τη μητέρα του γιατί του είπε πως δεν εργάζεται ο 21χρονος-Έβγαλε βόλτα τα σκυλιά μετά τη δολοφονία
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα-Αισθητός και στην Κύπρο, προειδοποίηση για τσουνάμι
Τέλος στις θεωρίες για το ξυλόλιο στα Τέμπη-Εκρήγνυνται τα έλαια σιλικόνης, δεν κάηκε η «ύποπτη» ηλεκτρομηχανή