Θερμότατη έκκληση ΠαΣΣΠ προς τον ΠΙΣ-«Αφουγκραστείτε τις ανησυχίες των χιλιάδων πολιτών»

Η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ) απηύθυνε σήμερα «θερμότατη έκκληση» προς τα μέλη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) να μην αφήσουν τις απαιτήσεις ή ανησυχίες τους να αποτελέσουν πρόσκομμα στους σχεδιασμούς για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ενόψει των αποφάσεων, που θα ληφθούν στην αυριανή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
 
Η ΠαΣΣΠ κάλεσε τους γιατρούς να αφουγκραστούν τις ανησυχίες χιλιάδων πολιτών και των χρόνιων πασχόντων ειδικότερα και να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων.
 
«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα και διάχυτες ανησυχίες σχετικά με την υλοποίηση του Γενικού Συστήματος Υγείας που ενδέχεται να χρήζουν περαιτέρω συζήτησης, διευκρινίσεων ή και βελτιώσεων. Ζητήματα όπως οι όροι εργασίας και τα εισοδήματα των γιατρών, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι πανεπιστημιακές κλινικές και αρκετά άλλα», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της οργάνωσης.
 
Καλεί, ωστόσο, τον ιατρικό κόσμο «να μην αφήσει τις όποιες απαιτήσεις ή ανησυχίες του να αποτελέσουν πρόσκομμα στους σχεδιασμούς για την εφαρμογή του ΓεΣΥ και στο αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου σε μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα για ισότιμη και καθολική πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα υγείας».
 
Το εθνικό οικοδόμημα της υγείας, σημειώνει η ΠαΣΣΠ, δεν πρέπει να «θυσιαστεί» στο βωμό κανενός επιμέρους συμφέροντος, αλλά να θεμελιωθεί πάνω σε βάσεις συναίνεσης και διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
 

Δειτε Επισης

Αερογέφυρα μέσω Κύπρου για την επιστροφή πολιτών του Ισραήλ που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
Η ξεκάθαρη πρόθεση ΗΠΑ να εμπλακούν στον πόλεμο και οι ενδείξεις-«Είμαστε στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης»
Το άγνωστο λογοτεχνικό έργο του Ανδρέα Κάρυου-Τα ποιήματά του από τα κρατητήρια των κατακτητών
Στο τραπέζι σκέψεις για επέκταση του εναλλακτικού σχολείου για παραβατικούς μαθητές-«Μεγάλο επιχείρημα»
Deadline μέχρι τον Σεπτέμβριο για γεφύρωση των διαφορών για το νέο σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Απαντά σε Χατζηπαντέλα και ΝΕΔΗΣΥ το Υπουργείο Εσωτερικών-«Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για στεγαστικό»
Χωρίς πιστοποιητικά λειτουργίας 83 μεγάλες επιχειρήσεις
Αύξηση 11,5% σε δύο χρόνια στους μισθούς-Στα 1.900 ευρώ ο ενδιάμεσος μισθός
Καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο ο Δήμος Σερκελίδης-Ομόφωνη η απόφαση