Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες που ήταν ανεπτυγμένοι κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Οι πέντε άνδρες, ηλικίας 19 με 27 ετών, σκοτώθηκαν σε ξεχωριστά γεγονότα στη διάρκεια νέας διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε κοντά στον φράκτη αυτό, σύμφωνα με τον Άσραφ αλ Κόντρα εκπρόσωπο του υπουργείου.

Τρεις εξ αυτών σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά στην Χαν Γιουνές στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και ένας τέταρτος στην Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα. Ο πέμπτος σκοτώθηκε κατά λάθος όταν εξερράγη μια χειροβομβίδα που κρατούσε στην Μπουρέιζ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τους τέσσερις Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη Χαν Γιουνές και τη Τζαμπαλίγια, όμως επεσήμανε ότι περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του φράκτη «καίγοντας λάστιχα και ρίχνοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον των στρατιωτών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Εκτόξευση βλήματος από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζα-Ένδεκα νεκροί
Πρόθεση Νομικής Υπηρεσίας για διαγραφή των εξώδικων σε πολίτες που μετέβησαν στη φονική πυρκαγιά
Ενώπιον Υπουργικού τα πρώτα σχέδια αποζημιώσεων-Αρχές Αυγούστου κατακυρώνεται η προσφορά για σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης
Συναγερμός στην Αμμόχωστο-Τηλεφώνημα για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε υποστατικά και δημόσιους χώρους
Πυρετώδης προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση ηλεκτροδότησης-Λειτουργούν κανονικά οι σταθμοί κινητής
Γερανός κατέπεσε πάνω σε σπίτι στο Περιστέρι-Συγκλονιστικές εικόνες
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις Ταϊλάνδης-Καμπότζης παρά την έκκληση για εκεχειρία
Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Βουνί-Το πριν και το μετά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου
Μητέρα τέρας δολοφόνησε τα δίδυμά της και τα πέταξε σαν σκουπίδια-Συνελήφθη μετά από πέντε χρόνια
Προτείνουν ενέργειες οι Οικολόγοι, ζητούν απόδοση ευθυνών-«Οι πολίτες δεν ανέχονται προκλητικές δηλώσεις άμυνας»