Το Facebook διέγραψε 82 ύποπτους λογαριασμούς που συνδέονταν με το Ιράν

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι διέγραψε ύποπτους λογαριασμούς από το Ιράν, οι οποίοι επιδίδονταν σε μια «συντονισμένη» προσπάθεια πολιτικής χειραγώγησης και είχαν προσελκύσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς και Βρετανούς ακόλουθους, σε μια ακόμη προσπάθεια να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα του.

Η εταιρεία διέγραψε 82 σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς στο Facebook και το Instagram που εμφανίζονταν να ανήκουν σε Αμερικανούς ή Βρετανούς και έκαναν αναρτήσεις σχετικά με «πολιτικά φορτισμένα» ζητήματα, όπως ο ρατσισμός, η αντιπολίτευση στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και η μετανάστευση, ανέφερε ο επικεφαλής του Facebook για την κυβερνοασφάλεια Ναθάνιελ Γκλάιχερ. Οι λογαριασμοί αυτοί είχαν συνολικά περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακόλουθους.

Αν και οι λογαριασμοί προέρχονταν από το Ιράν δεν είναι ξεκάθαρο αν συνδέονται με την ιρανική κυβέρνηση, επεσήμανε το Facebook το οποίο πρόσθεσε ότι έχει μοιραστεί τις πληροφορίες αυτές με άλλες τεχνολογικές εταιρείες, αλλά και με την αμερικανική και τη βρετανική κυβέρνηση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ζητά ο Γκουτέρες-«Αποφύγετε διεθνοποίηση της σύγκρουσης»
Απαντά στο Ισραήλ η Τουρκία-«Αβάσιμες συκοφαντίες και άθλια ψέματα εναντίον της χώρας και του Προέδρου μας»
Τραμπ σε Πούτιν-«Κάνε μου μια χάρη, ασχολήσου πρώτα με τη Ρωσία, μπορείς να ανησυχήσεις αργότερα για τη Μ. Ανατολή»
CNN: Και τρίτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή
Το Ισραήλ έπληξε την περιοχή όπου βρίσκεται υπόγειο καταφύγιο του Χαμενεΐ-
Ο Τραμπ δεν αποκλείει χτύπημα στο Ιράν-«Υπονόησαν ότι θα έρθουν στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες, είναι πολύ αργά»
BINTEO: Μέσα στον φόβο γεννήθηκε η ελπίδα-Tρίδυμα στο Ισραήλ ήρθαν στον κόσμο εν μέσω βομβαρδισμών
Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί, οι ΗΠΑ θα υποστούν συνέπειες αν μας επιτεθούν
Ερντογάν για Νετανιάχου: Έχει ξεπεράσει από καιρό τον Χίτλερ στο έγκλημα της γενοκτονίας
Συγκλονιστικό βίντεο: Πατέρας καταρρέει όταν μαθαίνει πως ο γιος του ανασύρθηκε νεκρός στο Κίεβο