Να προσέχουν τι γράφουν στο facebook όσοι ταξιδεύουν στην Τουρκία, προειδοποιεί το Βερολίνο

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με σημερινή του ανακοίνωση προειδοποιεί όσους ταξιδεύουν ή θα ταξιδέψουν στην Τουρκία να προσέχουν τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.λπ.), ιδίως εάν πρόκειται για αναρτήσεις που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση της Άγκυρας.
 
Στην ανακοίνωση, αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι «υπάρχουν περιπτώσεις που πολίτες καταδικάστηκαν για προσβολή του Τούρκου Προέδρου, επειδή έκαναν αναπαραγωγή σχολίων που ασκούσαν κριτική, ή απλά έκαναν like».
 
Το Υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνει πως τις περισσότερες φορές το θέμα έρχεται στη γνώση των τουρκικών αρχών από «ανώνυμες καταγγελίες», ενώ επισημαίνει πως «η κατηγορία της προσβολής του Προέδρου ή της προπαγάνδας για μια τρομοκρατική οργάνωση, μπορεί να τιμωρηθεί με φυλακίσεις αρκετών χρόνων».
 
Επίσης, αναφέρεται πως στην Τουρκία τιμωρείται και η έκφραση απόψεων, που στη Γερμανία καλύπτεται από την ελευθερία έκφρασης, όπως την προβλέπει το γερμανικό Σύνταγμα.

Δειτε Επισης

Ήττα του Έλον Μασκ σε γερμανικό δικαστήριο–Ζητά από το Χ να δώσει δεδομένα ενόψει των εκλογών
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κτυπά πυροσβέστη την ώρα που ρισκάρει τη ζωή του»-Ο ΣΥΠΥΚ καταδικάζει την βία
Τα σενάρια για την εξέλιξη των σεισμών στη Σαντορίνη-«Δεν υπάρχει περίπτωση για ηφαιστειακή έκρηξη»
Ρώσος Πρέσβης: Χιλιάδες Ρώσοι στα κατεχόμενα απευθύνθηκαν στο προξενικό τμήμα
Νετανιάχου: Σοκαριστική εικόνα των σκελετωμένων 3 Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς
Σε 27 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η μητέρα της δίχρονης Σίλα στην Τουρκία
Η ανακάλυψη που τα αλλάζει όλα-Τα δέντρα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια
Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου
Δέσμευσαν τεμάχια για ανέγερση σχολείων που δεν έγιναν ποτέ-Έκθεση της Επ. Διοικήσεως με παράπονα ιδιοκτητών
ΥΠΑΝ: Προς όφελος των εκπαιδευτικών το νέο σύστημα αξιολόγησης-Θα το μελετήσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις