Πυρηνικοί τριγμοί Ανατολής-Δύσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες ότι σκοπεύει να αναπτύξει το πυρηνικό οπλοστάσιό που διαθέτει η χώρα του προκειμένου να ασκήσει πίεση στη Ρωσία και την Κίνα.

"Μέχρι να λογικευτούν, οι ΗΠΑ θα αυξάνουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το σχόλιο αυτό απευθύνεται στη Ρωσία και την Κίνα. Κατηγόρησε επίσης, για άλλη μια φορά, τη Μόσχα ότι δεν τηρεί τη Συμφωνία για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς (INF) του 1987, από την οποία απείλησε ότι θα αποσυρθούν οι ΗΠΑ.

Από τη Μόσχα όπου βρισκεται, ο σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον αρνήθηκε ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εκβιάσει τη Ρωσία απειλώντας ότι θα αποσυρθεί από τη συνθήκη αυτή. Πρόσθεσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την ανάπτυξη πυραύλων στην Ευρώπη που θα στοχεύουν τη Μόσχα, αν εγκαταλειφθεί η συνθήκη αυτή του 1987.

Μιλώντας στην εφημερίδα Kommersant, ο Μπόλτον είπε ότι οι παραβιάσεις της συνθήκης εκ μέρους της Ρωσίας ήταν εκείνες που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή. Επέμεινε επίσης ότι η Ρωσία παραβιάζει την INF εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια. Είπε ότι η Ουάσινγκτον έχει συζητήσει με τους συμμάχους της τις προθέσεις του προέδρου Τραμπ και ότι, μετά τη Βρετανία, μπορεί να εκφράσει τη στήριξή της και η Ιαπωνία.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε ότι αν εγκαταλειφθεί η συνθήκη, η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα για την ασφάλειά της.

Δειτε Επισης

Νετανιάχου: Σοκαριστική εικόνα των σκελετωμένων 3 Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς
Σε 27 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η μητέρα της δίχρονης Σίλα στην Τουρκία
Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου
Κάθειρξη 25 ετών για 15χρονο από τη Φλόριντα που βίασε 91χρονη γειτόνισσά του
Πατριός στη Βρετανία τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι γιατί τον ενοχλούσε το κλάμα του
Ελεύθεροι οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι, μετά από 16 μήνες αιχμαλωσίας-H Χαμάς τους ανάγκασε να μιλήσουν στο πλήθος
Απελευθέρωση τριών ισραηλινών ομήρων, μετά από 16 μήνες αιχμαλωσίας στη Γάζα
Ο Τραμπ στερεί από τον Μπάιντεν την πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες-«Τζο, απολύεσαι»
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι
Αδέρφια στις ΗΠΑ κατηγορούνται για περισσότερους από 60 βιασμούς και trafficking