Αντίθεση στις προσπάθειες απόσχισης εδαφών κυρίαρχων κρατών εξέφρασαν Συλλούρης και Borell

 
 Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια απόσχισης εδαφών κυρίαρχων κρατών, που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Ισπανία, είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Josep Borrell.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Ισπανό αξιωματούχο για την αδιάλλακτη στάση που τηρεί η Τουρκία στις προσπάθειες προώθηση λύσης του Κυπριακού προβλήματος, καθώς και τις προκλητικές της ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Ο κ. Συλλούρης υπογράμμισε επίσης το γεγονός της πλήρους εξάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία, η οποία υπαγορεύει και τις πολιτικές που ακολουθεί η Τουρκοκυπριακή ηγεσία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης άλλα περιφερειακά ζητήματα όπως το Μεσανατολικό και η κατάσταση στη Λιβύη, καθώς και η ανάγκη πιο ενεργού ανάμειξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων αυτών.

Οι κ. Συλλούρης και Borrell συμφώνησαν επίσης ότι επιβάλλεται η συντονισμένη δράση των Μεσογειακών κρατών για προώθηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή. Προς την κατεύθυνση αυτή αναφέρθηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην χάραξη κοινής πολιτικής των χωρών της Μεσογείου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Προχωρά η σύνδεση γεωτρήσεων στην Πάφο-«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν περικοπές»
Άνοιξαν πυρ κατά οχήματος 64χρονης στη Λεμεσό-Ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας της
Διαφορετικές αναγνώσεις στην Επιτροπή Νομικών στην πρόταση νόμου για καθορισμού θητειών βουλευτών
Στους 20 ανήλθε ο αριθμός των μαθητών μετά το τροχαίο με λεωφορείο στα κατεχόμενα
Περισσότερες ώρες δουλεύουν οι Κύπριοι σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους-Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat